Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Zonneboilers besparen tot 50% gas. De stijging van de prijzen voor gas leidt er toe dat mensen op zoek gaan naar alternatieven om hun energierekening te verlagen. Een zonneboiler is een duurzame manier om dit doel te bereiken, en kan uw gasverbruik met wel 50 procent reduceren! Hoe kan dat? Lees het hier in ons blogbericht!

Zonne-energie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dit komt doordat het milieu vooropstaat, maar er ook behoorlijke financiële voordelen te behalen zijn. Zonnepanelen halen geregeld het nieuws, aangezien het een geweldige manier om je energie duurzaam op te wekken.

Zonneboilers, zeer duurzaam

Maar weet je wat ook erg duurzaam is en niet duur? Zonneboilers! De zonneboiler behaalt met tot 94% zelfs een 4x hoger rendement dan het zonnepaneel, omdat alle zonnestraling die niet wordt teruggekaatst, in warmte om wordt gezet.

Een gemiddelde zonnecollector levert tussen de 3,5 en 5 gigajoule per jaar op. Dit betekent het besparen van 100 tot 142 m3 aardgas per jaar. Met de huidige hoge gasprijzen, rond de 2 euro als je alle energiebelastingen meerekent, bespaart dat dus 200 tot 300 euro per jaar.

In landen waar de zon altijd schijnt, zijn zonneboilers het meest effectief. Maar in de lente, zomer, herfst, en af en toe in de winter, werken zonneboilers in Nederland ook erg goed. Nog meer goed nieuws is dat de zonneboiler wordt gesubsidieerd door de overheid. Tot 30% van de aanschafprijs van goedgekeurde zonneboilers komt uit de schatkist.

Investering met snelle terugverdientijd op zonneboilers, terwijl de aarde je dankbaar is

zonneboilers

Zonneboilers worden vrijwel geheel gemaakt van duurzame, herbruikbare materialen als glas en metaal. Ze besparen ongeveer 150-300 euro per jaar. Als je bedenkt dat de aanschafkosten tussen de 1800 en 4000 euro liggen, en je dertig procent gesubsidieerd krijgt, betekent dat een terugverdientijd van tien jaar. Een rendement van tien procent op je investering dus, terwijl je de aarde ook goed doet.

Vacuümbuiscollector het beste

De vacuümbuiscollector kan ook bij laagstaande zon, of als het bewolkt is nog warm water maken uit zonlicht. Dat betekent dat je een veel groter deel van het jaar plezier hebt van de zonnecollector. Zeker in Nederland, waar het vaak bewolkt is en de zon laag staat, is daarom de vacuümbuiscollector de beste keus. Deze wordt gecombineerd met een opslagvat, doorgaans tussen de 100 tot 250 liter.

Dak op het zuiden of zuidoosten nodig

Natuurlijk moet de zon op je zonnecollector kunnen schijnen. Dat werkt het beste als deze op een dak op het zuiden, of zuidoosten, geïnstalleerd is. Heb je nog ruimte op je dak vrij voor een zonnecollector? Dan kun je deze zeker overwegen. Zeker, omdat in verhouding de zonneboiler nu aantrekkelijker wordt dan zonnepanelen als de salderingsregeling verdwijnt.

Begin nu met CO2 en geld besparen

Zonneboilers zijn een duurzame en veilige manier om aardgas te besparen. In tien jaar heb je de investering terugverdiend, waarbij je ook nog extra CO2 uitstoot reduceert en geld verdient met energieopwekking.

Bovendien zijn zonneboilers erg geschikt om een zwembad mee op te warmen. Heb je een zwembad van 10.00 liter in je tuin staan? Dan is een zonneboiler van 57 x 57 x 32 perfect. Je kan deze zonneboiler, met 6 maanden productiefouten garantie, voor €95.99 kopen.

Heb jij een groter zwembad? Dat is geen probleem! Met een omtrek van van 75 bij 36 kan deze zonneboiler 16.800 liter opwarmen.

Wil jij meer lezen over duurzaamheid? Bekijk dan ook het artikel van Schotland produceert twee keer de hoeveelheid windenergie dan nodig