Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Je huis verduurzamen is nogal een klus. Er zijn tegenwoordig flink wat opties en voor sommige kun je zelfs subsidie krijgen. Maar goed, waar begin je? Welke opties zijn er eigenlijk? De bedoeling is om je Ben je van plan om je huis te verduurzamen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? In dit artikel vertellen we je het. Kijk wat bij jou past, en als je het niet weet kun je altijd een professional inschakelen.

Een warmtepomp

Met een warmtepomp daalt je CO2-uitstoot met z’n 20-45 procent. Dit betekent dat je al gauw duurzamer gaat wonen. En niet geheel onbelangrijk: een goede warmtebron in huis is onmisbaar. Dit zorgt tenslotte voor warm water en het verwarmen van de verwarming. Kijk eens bij  CVKoopjes voor een warmtepomp, nieuwe cv ketel, vloerverwarming en meer.

Een zonneboiler

Een zonneboiler is ideaal wanneer je een dak hebt dat goed zon pakt. Zo’n zonneboiler zorgt voor warm water in de keuken of de badkamer door warm water te maken van de warmte van de zon. Is het winter? Dan springt je cv-ketel of warmtepomp bij. In de zomer heb je natuurlijk alle warmte van de zon. Je bespaart bijna de helft op je energiekosten van het stoken van warm water.

Gevel- en dakisolatie

Door je gevel te isoleren kun je jouw woning ook gemakkelijk verduurzamen. Terwijl het wooncomfort stijgt, zal de energierekening dalen. Een gevel is de buitenmuur, die je bijvoorbeeld verduurzaamd door spouwmuurisolatie. Er wordt dan eigenlijk een spouw van ongeveer vijf centimeter tussen een binnen en buitenmuur gezet. Zo zorg je ook dat de muur minder koud aanvoelt.

Mocht je bijvoorbeeld een dak hebben zonder isolatie, kun je ook nog je dak isoleren. Het dak is namelijk een extreem groot warmtelek, dus dat zou tot wel honderden euro’s per jaar kunnen schelen. Je woont met goede dakisolatie niet alleen warmer in de winter, maar ook koeler in de zomer.

Vloerisolatie

Niets is vervelender dan een koude vloer onder de voeten. Ook betekent dit vaak dat je flink wat warmte verliest via de vloer. Heb je dit in je woning, dan kun je erover denken om je vloer te isoleren. Zo heb je minder tocht, vocht en kou in huis. En dat terwijl je wooncomfort flink omhoog gaat!

Isolatieglas

Een van de meest voor de hand liggende en zeker niet minder belangrijke manier van je woning verduurzamen is het installeren van isolatieglas. Denk aan minder tocht, minder overlast en tegelijkertijd meer warmte en comfort. Minder tocht bij de ramen en minder geluidsoverlast: met isolatieglas heb je het warmer en wordt je huis stiekem veel comfortabeler.