Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Zonnepanelen zijn al wat de klok slaat tegenwoordig en dat heeft ongetwijfeld voor een groot stuk te maken met de financiële voordelen die eraan verbonden zijn. Inderdaad, zonnepanelen laten plaatsen is vooral goed voor het milieu, maar waarom zou ook je portemonnee er niet beter van kunnen worden? Hier gaan we dieper in op de belangrijkste voordelen van zonnepanelen vanuit financieel oogpunt.

De financiële voordelen van zonnepanelen

1. Subsidies bij aankoop en installatie

In de eerste plaats biedt de overheid in veel gevallen subsidies voor de aankoop en/of installatie van zonnepanelen. Zolang je het werk door een professionele service laat doen, geniet je op die manier van een financieel voordeel. De kostprijs voor zonnepanelen ligt tegenwoordig nogal hoog, maar die aankoop wordt toch al een beetje gemakkelijker als je weet dat je een duwtje in de rug krijgt.

Houd er wel rekening mee dat aan deze subsidies in de meeste gevallen nogal wat voorwaarden hangen. Informeer je daar op voorhand dus goed over, zodat je geen miskoop begaat of naderhand met een teleurstelling te maken krijgt.

2. Het terugverdienprincipe

Een groot voordeel van zonnepanelen is dat het mogelijk is om ze na een aantal jaren terug te verdienen. Initieel ben je er dus een groot bedrag aan kwijt, maar op de lange termijn levert die aankoop financieel heel wat op.

Doordat je met zo’n installatie een groot aandeel van je benodigde stroom uit een duurzame en gratis bron haalt, komt je energierekening maand na maand een stukje lager te liggen. Op zich is dat maar een klein voordeel, maar als je de zonnepanelen lang genoeg en correct gebruikt, kan het je toch aardig wat geld opleveren. Denk daaraan wanneer je twijfelt om zonnepanelen aan te kopen.

3. Je overschot aan stroom (terug)verkopen

Ten slotte bieden zonnepanelen het belangrijk voordeel dat je de stroom die je ermee opwekt onder bepaalde voorwaarden en tot op zekere hoogte kunt terug verkopen aan de leverancier. Wel goed, want het zou jammer zijn om dat overschot aan stroom gewoon verloren te laten gaan. Het is wel zo dat je voor dat energieoverschot op zich niet zoveel krijgt, dus verwacht er geen astronomisch hoge bedragen van.

Het is trouwens ook mogelijk om je stroomoverschot door te verkopen aan particulieren of bedrijven, wat gezien wordt als toevallige winsten en baten. Hoewel deze som belastbaar is, levert het je uiteindelijk toch meer op dan wanneer je niets met je overschot aan stroom zou doen.

Financieel voordeel halen uit zonnepanelen? Investeer in kwaliteit

Wil je de beste zonnepanelen kopen in Arnhem voor je bedrijf of ben je op zoek naar een kleine set zonnepanelen voor je eigen woning in Den Haag? Wat je situatie ook mag zijn, kiezen voor kwaliteit is essentieel. Vertrouw op aanbieders als Veranderstroom en je bent alvast zeker van een uitstekende service en de beste producten.