Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Een duurzaam huisje op de Veluwe dat gecamoufleerd is en opgaat in de natuur is een ervaring die je niet kan missen. Spothut de Joffers biedt de mogelijkheid om bijzonder te overnachten in de veluwe hun natuurhuisje ten noorden van Arnhem en gelegen in het hart van de Veluwe. Het biedt een schitterend uitzicht op de omliggende natuur en wordt omringd door diverse activiteiten die je tijdens je verblijf kunt uitvoeren. In deze blog gaan we dieper in op het verblijf bij Spothut de Joffers en kijken we naar de duurzaamheidsaspecten en activiteiten die het met zich meebrengt.

Spothut de Joffers
spothut 2 de joffers

Joffers helpt de dieren

Bij een modern bouwwerk wordt vaak geen rekening gehouden met de omliggende dieren. Toch is de moderne Spothut de Joffers gecreëerd om de dieren te helpen. Hierbij zijn verschillende dieren als insecten, vleermuizen en vogels van harte welkom. De spothut richt zich op de natuur en draagt tevens bij aan natuurbehoud door verschillende dieren een veilig onderkomen te bieden. Het huisje op de Veluwe fungeert niet alleen als accommodatie voor mensen, maar ook als broedplaats, bijenkorf en insectenhotel. In de gevels van de hut zijn ruimtes overgelaten voor verschillende soorten vogels en insecten. Daarnaast is onder de dakoverstekken ruimte vrijgelaten voor nesten en nestkastjes. Spothut de Joffers richt zich met name op wilde bijen, vlinders en vleermuizen, maar alle dieren worden met open armen ontvangen.

Omringd door natuur

Vanuit je accommodatie kun je verschillende soorten planten- en diersoorten ontdekken. Ook kun je op pad gaan en struinen door het prachtige landschap van de Veluwe. Ontdek zowel kleine als grote wonderen, zoals een zeldzame parelmoervlinder of een indrukwekkend edelhert. Kom in contact met de verschillende landschappen en ontdek de vele soorten planten en bomen in het bos of op de heide. Ook biedt het stuifzand een mooie omgeving om nieuwe ontdekkingen te doen. Ontdek dat de kleine schaal van de Veluwe minstens zo interessant is als de uitgestrektheid ervan.

Ga op pad

Als je een nachtje weg gaat naar de Veluwe is dat waarschijnlijk omdat je de natuur wilt ontdekken. Dit is dan ook een interessante en leuke activiteit om toe te voegen tijdens je verblijf. Het gebied de Veluwe biedt talloze wandelroutes die je alleen of met gezelschap kunt volgen. Het is mogelijk om je viervoeter mee te nemen naar bepaalde plekken in de Veluwe. Er zijn verschillende soorten losloopgebieden in de Veluwe gecreëerd waar jouw viervoeter kan rennen, spelen en genieten van het mooie gebied. Ben je geen fan van wandelen? Dan is het altijd mogelijk om bepaalde routes af te leggen met een mountainbike of racefiets. Ben je niet van het wandelen? Dan is het altijd mogelijk om met een mountainbike of racefiets bepaalde routes af te leggen. De Veluwe beschikt over verschillende landschappen, waaronder heuvels en bossen.

Veluwe de joffers

Interessante uitjes

Ben je een liefhebber van kunst? Dan zijn de vele musea in de buurt van Spothut de Joffers zeker een bezoekje waard. In de omgeving van de hyt zijn er talloze musea te vinden die bekend zijn in Nederland, zoals het Kröller-Müller museum, het Nederlands Openluchtmuseum en het Arnhems Oorlogsmuseum. Alle drie de museums vallen in een andere categorie, waardoor er voor iedereen wel iets interessants te ontdekken is.

Het Kröller-Müller Museum is een kunstmuseum en beschikt over de op een na grootste Van Gogh collectie ter wereld. Daarnaast is er een grote tuin waarin verschillende beelden tentoongesteld worden. Het Nederlands Openluchtmuseum wordt gezien als Nederland in het klein. Het is geschikt voor zowel jong als oud en biedt een leuk bezoek op een mooie dag. Het Arnhems Oorlogsmuseum is gewijd aan de Tweede Wereldoorlog en geeft een goed beeld van die periode in het verleden.

Als musea niet helemaal jouw ding zijn, is een dierentuin ook een leuke optie om te bezoeken. In de buurt van Spothut de Joffers vind je ook Burgers’ Zoo, voor als je nog niet genoeg wilde dieren in de Veluwe hebt gespot.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens