Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wattenschijfjes zijn overal in huis aanwezig en het is belangrijk om je bewust te zijn van hun impact op het milieu. Er is dan wel aangetoond dat katoenproductie een negatief effect heeft op het milieu, maar er zijn manieren waarop consumenten de ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Duurzaamheid is een thema dat iedereen aangaat. Veel producten die we dagelijks gebruiken, veroorzaken schade aan het milieu, maar met enkele veranderingen kan deze schade worden verminderd of zelfs volledig worden geëlimineerd. Wattenschijfjes zijn geen uitzondering! Lees verder en ontdek vier herbruikbare wattenschijfjes die je altijd al had willen kennen!

Wasbare wattenschijfjes van Vicius

De herbruikbare wattenschijfjes van Vicius (€10) hoef je niet weg te gooien nadat je ze hebt gebruikt. In plaats daarvan doe je ze gewoon in de wasmand, want gelukkig zijn de wattenschijfjes wasbaar. Je kan ze uitwassen bij 40 of bij 60°. Bamboevezels worden steeds geliefder, want ze zijn sterk en duurzaam. Ook deze wattenschijfjes zijn gemaakt van dit vegan materiaal. Het setje van pads bestaat uit acht bamboe cotton pads voor dagelijks gebruik en twee stevige scrub bamboe cotton pads. Daarmee kan je je huid stevig scrubben. En deze make-up remover pads hebben nog meer voordelen. Zo pluizen ze niet. En ze zijn veel groter dan gewone wattenschijfjes. Ook zijn ze ecologisch verpakt waardoor ze door je brievenbus passen.

duurzame wattenschijfjes - Wasbare wattenschijfjes van Vicius

En weet je wat helemaal handig is? De fabrikant Vicius heeft er ook nog eens een zakje bij gedaan waar je ze in kan doen en tegelijk in de wasmachine mee kan wassen. Zonder dat ze in je wasgoed verdwaald raken. Bestel deze super ecologische herbruikbare set bij Bol.com. Een tip van ons: bestel er meteen een paar tegelijk want dan kun je ze allemaal tegelijk wassen als je door de cotton pads heen bent.

Beemundo 16 Herbruikbare wattenschijfjes – duurzame bamboe make-up remover pads

duurzame wattenschijfjes - Beemundo 16 Herbruikbare wattenschijfjes

Wat eenvoudiger maar zeker niet slechter is het setje met herbruikbare wattenschijfjes van het merk Beemundo (€13). 

Er zijn in dit setje maar liefst 16 herbruikbare wattenschijfjes waarvan er 10 normale wattenschijfjes, de Bamboe velvet schijfjes, voor je dagelijkse make-up, en zes de Bamboe scrub Terry schijfjes, waarmee je je huid diep reinigt en ook de zwaardere make-up kan verwijderen. 

Deze zes zijn ook speciaal geschikt zijn om je gezicht mee te scrubben. Deze unieke drie laagschijfjes zijn aan beide kanten te gebruiken. Ze zijn met 8 cm groter dan de normale schijfjes, je doet dus extra lang mee. Ook zijn ze antibacterieel en hypoallergeen. Ook fijn om te weten is dat de verpakking 100% plasticvrij is. Gebruikers van de schijfjes zijn er zeer over te spreken, ook na langer gebruik als ze al een paar keer uitgewassen zijn. Naar de winkel gaan voor deze duurzame schijfjes hoeft niet. Bestel ze bij Bol.com.

Bamboozy 16 Wattenschijfjes Herbruikbaar + Bamboe Houder

Duurder maar een kwaliteitsklasse beter, zijn de Bamboozy 16 duurzame wattenschijfjes plus bamboe houder (€27). Dit product bestaat al langer en dat merk je. Want het heeft al meerdere verbeteringen doorgemaakt. 

Deze schijfjes bevatten een vingerinkeping, waar je je vingers insteekt en zo makkelijker je gezicht kan afvegen. Zo is de bamboehouder nu bestand tegen vochtige ruimtes dankzij een nieuwe vernislaag. Ook is de bijbehorende waszak extra groot zodat er meer schijfjes tegelijk in kunnen als je ze uitwast.

duurzame wattenschijfjes - Bamboozy 16 Wattenschijfjes Herbruikbaar

Verder is bijzonder aan deze herbruikbare wattenschijfjes dat ze uit maar liefst vier lagen bestaan. Daardoor zijn ze zachter, duurzame en is hun vorm beter. Ook het fijne weefsel en de dikkere randen maken deze wattenschijfjes extra geschikt voor gebruik. al helpen hier natuurlijk ook de bijzondere eigenschappen van bamboe mee. Bamboe is van zichzelf namelijk erg zacht en antibacterieel. 

Minder milieuvriendelijk aan deze wattenschijfjes is dat ze polyester bevatten. Maar dat betekent wel dat ze langer meegaan. Verder nemen deze schijfjes iets meer lotion in omdat ze dikker zijn dan gewone schijfjes iets meer lotion op dan normale schijfjes. Dit is een nuttige tip die ook handig is als je andere wattenschijfjes wil kopen. Namelijk als je nagellak wil verwijderen kan je daar beter gewone wattenschijfjes voor gebruiken. Nagellak heeft namelijk de vervelende eigenschap om vast te blijven kleven aan wattenschijfjes. 

Bamboozy heeft veel zorg aan dit product besteed.  Zo zit er zelfs een e-book bij over hoe je zo slim mogelijk met deze pads omgaat. Ook is het bedrijf zelf door en door duurzaam. Zo gaat alles per schip en per trein, niet per vliegtuig. Dus wil je echt A-kwaliteit duurzame wattenschijfjes en vind je het niet erg om daar wat meer voor te betalen dan zijn deze wattenschijfjes van Bamboozy echt de beste keus. Bestel ze nu op bol.com, dan kan je meteen beginnen met duurzaam je make-up te verwijderen.

Etos Pure & Organic Wattenschijfjes – 960 stuks (12 rollen x 80 watten)

duurzame wattenschijfjes - Etos Pure & Organic Wattenschijfjes

We zagen het al. Als je nagellak verwijdert, ontkom je er niet aan om wattenschijfjes te gebruiken die je daarna weg kan gooien. Zodra je de eersteklas herbruikbare wattenschijfjes van hierboven daarvoor gebruikt, blijft de nagellak daar in zitten. En dat is natuurlijk zonde. Want dat wil je jaren mee doen. Dus je moet een voorraadje organische eenmalige wattenschijfjes hebben. 

Een voordelige oplossing is dan de Etos pure en organische wattenschijfjes (€14). Omgerekend kosten deze anderhalve cent per stuk. De grote verpakking scheelt verpakkingsmateriaal. Deze wattenschijfjes zijn vervaardigd van 100% biologisch hydrofiel ongebleekte katoen en ze zijn afkomstig uit biologische landbouw. Omdat dit product minder geschikt is om in karton te verpakken, immers bevindt het zich in een vochtige omgeving, heeft de fabrikant noodgedwongen gekozen voor een hersluitbare plastic verpakking. Maar als je deze verpakking recyclet, is de milieubelasting toch miniem.  Hiermee behaalde de fabrikant het Ecocert label. 

Conclusie duurzame wattenschijfjes

Je kan heel veel van de milieubelasting van wattenschijfjes voorkomen als je kiest voor herbruikbare wattenschijfjes. Hierbij zijn er meerdere voordelige opties, maar de beste optie is de Bamboozy 16 herbruikbare wattenschijfjes plus bamboe houder (€27). Wil je minder betalen, kies dan de Beemundo (€13) of Vicius (€10) wattenschijfjes. 

Helaas heb je in één geval nog steeds katoenen watjes nodig die je kan weggooien. Dat is als je je nagellak wil verwijderen. Gelukkig is ook daar een duurzame oplossing voor. Voor € 14 kan je de Etos Pure en organische (niet herbruikbaar) wattenschijfjes kopen. Wattenschijfjes vormen die niet een ernstige vervuilingsbron vormen. Ze zijn immers van een biologisch materiaal gemaakt. Toch vormt alles wat je hergebruikt winst voor het milieu. Dus als je hier kiest voor herbruikbare wattenschijfjes heb je weer een nieuwe bijdrage geleverd aan een milieuvriendelijker leefstijl.

Lees hier meer over duurzame verzorging!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens