Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Deodorant waarvan je lekker gaan ruiken en een ellendige zweetgeur voorkomt, dat wil iedereen! Bovendien kun je ook een duurzame keuze maken bij dit product. Op deze pagina vind je beste opties als je op zoek bent naar een duurzame deodorant of je kunt er zelfs voor kiezen om zelf een natuurlijke deodorant te maken.

Deodorant: duurzaam en een bewuste keuze

Een deodorant duurzaam? Dat is zeker mogelijk. Een deodorant kan door verschillende manieren duurzaam zijn. Zo zijn er tal veganistische en/of biologische varianten te koop. Verder kan het omhulsel van de deo plastic vrij zijn. Kortom, hoog tijd om eens kritische te kijken naar je plastic roller of spuitbus vol stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Wil jij proberen om zelf een duurzame variant te maken? Bekijk dan de video.

Bekijk hieronder de beste duurzame varianten van verschillende merken.

Biork, duurzame deodorant en verpakking

Deze ecologische stick is geurloos en hypoallergeen. De houder is duurzaam kurk wat 100% biologisch afbreekbaar is. De stick is gemaakt van een natuurlijk mineraal van zoutsteenkristallen. Nadat de stick nat is gemaakt en vervolgens op de huid wordt aangebracht blijft er een onzichtbaar laagje mineraal achter. Dit voorkomt de transpiratiegeur. Een goede duurzame deo in een duurzame verpakking.

deodorant duurzaam - Ben & Anna

Duurzame deodorant van Ben & Anna

Dit merk heeft verschillende geuren in het assortiment. Alle geuren zijn unisex. Om te beginnen zijn deze allemaal vegan en bevatten ze geen aluminiumzouten en parabenen. Ook is de papertube verpakking van de stick volledig recyclebaar. Daarnaast bevatten de producten geen microplastics en is het nooit op dieren getest.

Nuud duurzame deo

Dit merk van Nederlandse bodem verkoopt duurzame deo in een tube ter grootte van een lippenbalsem. De tube is gemaakt van bioplastic met suikerriet als hoofdingrediënt. Helaas is dit nog lastig te recyclen. Daarnaast gebruikt Nuud zilver als alternatief voor aluminium. Onderzoekers zijn het er nog niet over eens of dit een daadwerkelijk duurzame oplossing is, zo is te lezen in Trouw.

Geurloze deodorant - Nuud

Desalniettemin is Nuud volledig dierproefvrij, vegan en bevat het geen microplastics. Verder is het ideaal voor de liefhebber van geurloze deodoranten, aangezien Nuud ongeparfumeerde deodoranten verkoopt.

Duurzame deodorant - Lekker in een potje

Duurzaam deodorant: Lekker in een potje

De duurzame deodorant van The Lekker Company is verpakt in schattige kleine papieren potjes. De hele collectie bestaat uit verschillende geuren. Alle deo is 100% vegan en vrij van plastic. Bovendien hebben ze een variant zonder baking soda waardoor deze geschikt is voor de gevoelige huid. Eén potje gaat zo’n 2-3 maanden mee.

Ben je benieuwd naar een leven zonder plastic? Lees hier alles over de hoofdstad Oslo. Of ga naar EcoToday voor meer duurzaam nieuws.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens