Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kinderen zero-waste verschonen en daarmee ook nog eens een hoop geld besparen. De meest duurzame billendoekjes blijven grootmoeders oplossing. De makkelijkste innovaties zijn de wasbare doekjes, die je nat maakt met water en vervolgens in de was gooit. Maar neem ook is een kijkje bij de andere duurzame alternatieven. Hieronder hebben we ze benoemd. 

Het afval van baby billendoekjes

Stel je voor dat je per pak billendoekjes 2 PET flessen aan plastic kan besparen; zou je dat dan doen? Eén pak billendoekjes bevat namelijk net zoveel plastic als twee 1L flessen frisdrank. 

Op de website van Naïf zijn schokkende cijfers te vinden over de hoeveelheid afval. Zij rekende dankzij de informatie van Luierinfo uit dat je zo’n 14.000 billendoekjes per kind gebruikt, uitgaande van 4 jaar in de luiers. Wil jij een bewuste keuze maken? De meest duurzame billendoekjes zijn dus wasbare billendoekjes die je gebruikt met water. In de video wordt er uitgelegd hoe je deze kunt gebruiken. Mocht je toch een pak doekjes willen kopen, dan kun je kiezen voor biologisch afbreekbare varianten, de beste opties vind je onderaan deze pagina.

Duurzame billendoekjes: waar gooi je ze weg?

billendoekjes

Er zijn wat merken die een biologisch afbreekbare variant verkopen. Deze duurzame billendoekjes zijn afbreekbaar en bevatten geen plastic. Het wegwerp van deze natuurlijke billendoekjes doen we bij het restafval. De reden: eventuele medicijnresten kunnen schadelijk zijn voor compost, en daardoor mag het niet bij het GFT-afval.

Echter mogen ze wel in je eigen tuin. Heb jij een composthoop? Gooi de biologisch afbreekbare billendoekjes dan lekker bij het compost.Daarnaast is het belangrijk om de billendoekjes niet door de wc te spoelen. Dat vergroot de kans op verstopping namelijk enorm, omdat de doekjes hiervoor niet snel genoeg afbreken. 

Attitude babydoekjes

Attitude Babydoekjes

Deze baby billendoekjes zijn 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. De doekjes van Attitude zijn namelijk gemaakt van cellulosevezels uit duurzaam hout. Hoewel deze lotion meer ingrediënten bevat dan de andere opties, zijn deze wel allemaal van natuurlijke oorsprong. 

Naïf duurzame billendoekjes

Naïf billendoekjes

Naïf’s plastic free baby wipes zijn gemaakt van ecalyptusvezels. De lotion bestaat uit 99% water en is alcoholvrij en parfumvrij. Niet alleen biologisch afbreekbaar dus, maar ook 100% veganistisch door alle natuurlijke ingrediënten. Ook aan de verpakking is gedacht, want deze is gemaakt van bio plastic met suikerriet als hoofdingrediënt. Suikerriet wordt vaak gebruikt als een duurzaam alternatief voor plastic.

Pampers aqua pure billendoekjes

Duurzame billendoekjes, pampers aqua pure billendoekjes

Deze baby billendoekjes zijn gemaakt met 99% puur water om de huid zacht te reinigen. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk omdat de natuurlijke billendoekjes gemaakt zijn met biologisch katoen en 0% alcohol en parfum bevat. Deze duurzame billendoekjes box bevat direct een groot aantal doekjes en er is vaak een billendoekjes aanbieding te vinden van deze pampers aqua pure variant.

Op zoek naar meer duurzame producten voor je kind? Lees dan dit artikel.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens