Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Scheren, het is een dagelijkse bezigheid voor zowel mannen als vrouwen. Een fijn en duurzaam scheermes is dus zeker de investering waard. In dit artikel zullen we de voordelen van een duurzaam scheermes toelichten en hebben we uitgezocht welke scheermessen de aankoop waard zijn.

Wat maakt een scheermes duurzaam?

Wegwerp scheermesjes zijn vaak gemaakt van goedkoop plastic wat erg slecht is voor het milieu. Daarnaast belanden de scheermessen na een aantal keren gebruiken in de prullenbak waardoor je ze aldoor opnieuw moet kopen en er dus ook heel veel gemaakt moeten worden.

Een duurzaam scheermes is vaak gemaakt van roestvrij staal en deze hoef je dan ook bijna niet te vervangen. Niet alleen de omhulling is duurzaam, maar ook de mesjes zelf gaan langer mee door de anti-roest coating. Een duurzaam scheermes is dus duurzaam door de levensduur van het product en de materialen waarvan het product gemaakt is.

Milieuvriendelijk scheermes: Waarom een duurzaam scheermes aanschaffen?

Een duurzaam scheermes gaat veel langer mee en is gemaakt van duurzame materialen. De mesjes vervang je zelf en deze zijn dan ook erg scherp en voorzien van een anti-roest coating. Een duurzaam scheermes voor vrouwen is ook zeker een goede optie gezien het scherpe mesje niet alleen goed is voor het weghalen van gezichtsbeharing maar ook voor lichaamshaar. Naast het feit dat scheermessen met een lange levensduur milieuvriendelijker zijn, zijn ze vaak ook beter voor jezelf! Doordat de scheermesjes vaak over één mesje beschikken wordt je huid minder geïrriteerd. Het mesje gaat eenmalig langs je huid en haalt hiermee een gros aan haartjes weg, dit zorgt ervoor dat er minder irritatie ontstaat tijdens en na het scheren.

Duurzaam scheermes mannen

Ook voor mannen is het fijn als een scheermes lang meegaat en zorgt voor een gladde huid als resultaat van een scheerbeurt. Duurzame scheermessen zijn meestal gemaakt met één erg scherp mesje die lang mee gaat. Dit zorgt voor een erg gladde huid en voorkomt ingegroeide haartjes. Doordat het mesje zo scherp is hoef je hem vaak maar een keer langs de huid te halen om de haartjes te verwijderen.

Duurzaam scheermes

Duurzaam scheermes vrouwen

Een Safety Razor kan een levenlang meegaan wanneer je deze normaal gebruikt. De zero waste producten zorgen voor minder haar ingroei en een duurzaam scheermes voor vrouwen is inmiddels te krijgen bij veel verschillende aanbieders. Door te scheren met een duurzaam scheermes zorg je voor minder huisirritatie en scheerbultjes, ook hoef je in principe nooit meer een nieuwe te kopen!

Duurzaam scheermes

Bij duurzame scheermesjes bestaat er dan ook eigenlijk geen verschil tussen een duurzaam scheermes voor dames of heren gezien ze altijd voor zowel gezicht als lichaam gebruikt kunnen worden. De grootste voordelen zijn dat de zero waste scheermessen beter scheren, veel langer mee gaan en zorgen voor een stuk minder plastic afval. De ideale aankoop dus! Wil je toch graag eerst de overstap maken naar een duurzaam scheermes die een paar keer mee gaat? Kies ook dan voor de duurzame optie zoals scheermesjes met een bamboe handvat en niet de goedkope plastic mesjes!

Milieuvriendelijk scheermes: Wegwerpscheermesjes vs veiligheidsscheermesjes

Traditionele wegwerpscheermesjes en -patronen zijn gemaakt van plastic, waarvan het meer dan 500 jaar kan duren voordat het is afgebroken. Bovendien vereist de productie ervan grote hoeveelheden energie, wat leidt tot emissies die bijdragen aan de klimaatverandering. Maar door enkele duurzame veranderingen in onze scheerroutines aan te brengen, kunnen we onze voetafdruk op het milieu helpen verkleinen en een positief verschil maken

Een geweldige manier om je scheerbeurt te veranderen is met een veiligheidsscheermes – een klassieker die populair was vóór de uitvinding van wegwerpscheermesjes in de jaren zeventig. In plaats van wegwerppatronen gebruiken veiligheidsscheermesjes losse mesjes die kunnen worden gerecycled of hergebruikt. Bovendien gaan ze meestal tientallen jaren mee, waardoor je op de lange termijn geld bespaart!

Bovendien zijn er tegenwoordig verschillende milieuvriendelijke scheercrèmes en oliën op de markt die geen chemicaliën bevatten en een natuurlijker en duurzamer alternatief bieden voor conventionele producten. Bewuste keuzes maken bij het scheren is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor onszelf!

Niet alleen zijn milieuvriendelijke opties vaak beter voor de gezondheid van de huid door het ontbreken van chemicaliën, maar ze bieden ook vaak een gladder scheerresultaat dan hun conventionele tegenhangers Kortom: duurzaam scheren is niet alleen goed voor het milieu en vaak goedkoper – het is ook goed voor ons!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens