Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vegitalian heeft zichzelf in de afgelopen jaren op de kaart gezet als het toonaangevende veganistische Italiaanse restaurant gevestigd in het hart van Utrecht. Het restaurant staat inmiddels bekend onder Utrechters als een ware oase voor fijnproevers die genieten van een plantaardige levensstijl zonder concessies te doen aan smaak en authenticiteit. En er is goed nieuws: want er liggen grote plannen voor Vegitalian op tafel.

Vegitalian

Vegitalian werd opgericht door de visionaire ondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Stuk voor stuk namen die zich al eerder bewezen als een gevestigde naam in de culinaire wereld. De drie ondernemers hebben dan ook een indrukwekkend trackrecord met andere succesvolle zaken, waaronder The Streetfood Club in gevestigd in Breda en Utrecht en de plekken Ruby Rose, Carmel Market en Rum Club, die allemaal in Utrecht te vinden zijn. Daar voegde het unieke concept dat Italiaanse tradities combineert met verrassende plantaardige creaties, genaamd Vegitalian zich in 2020 aan toe.

Vegitalian werd gelanceerd als een casual dining-concept geïnspireerd op de Italiaanse keuken, met een volledig vegetarisch en grotendeels veganistisch menu. De allereerste locatie in de bruisende Schoutenstraat in Utrecht werd onmiddellijk een groot succes bij een jong publiek tussen 20 en 45 jaar oud. Met hun verrukkelijke gerechten wisten ze de harten te veroveren van zowel vegetariërs als veganisten. Het overweldigende succes smaakte naar meer, en in het jaar 2022 openden ze met trots een Vegitalian pizzabar in de gezellige Nachtegaalstraat, eveneens in Utrecht. De pizzabar blijft trouw aan de Italiaanse roots van Vegitalian en biedt een uitgebreide selectie heerlijke, plantaardige pizza’s die de ware smaak van Italië belichamen, maar dan met een volledig vegetarisch en deels vegan menu.

Uitbreidingen

En er is goed nieuws: want Vegitalian staat op het punt om op indrukwekkende wijze uit te breiden. Na een tragische brand is de zaak in april weer open gegaan in Utrecht. In september wordt er een nieuwe vestiging in Amsterdam geopend. En: daar houdt het niet op – Vegitalian heeft grote ambities en richt nu haar blik op internationale expansie, met plannen voor tientallen locaties wereldwijd. Deze opwindende groeifase wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met de Investeringsclub V-SQUARE.De uitbreiding naar Amsterdam en de ambitieuze plannen voor internationale locaties beloven een spannende nieuwe fase voor dit vooraanstaande veganistische restaurant.

Foto: Vegitalian

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan Fabel of feit: een elektrische fiets niet duurzaam?