Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De populaire hotelketen Van der Valk gaat over op zonne-energie. Het bedrijf laat weten dat op de daken van de veertig hotels in Nederland, België en Duitsland binnenkort zonnepanelen komen te liggen. Ook laat de keten twintig carports met zonnepanelen bouwen, die elk 500 kilowattpiek aan oplaadvermogen hebben, zo blijkt uit een nieuwsbericht van Change.inc

Verduurzaming van de hotelketen

Hotelketen Van der Valk is misschien wel de grootste hotelketen van Nederland. Onlangs lieten zij weten een samenwerking aan te gaan met Ecorus, een ontwikkelaar van grootschalige zonne-energieprojecten. Samen zullen zij gaan zorgen voor de verduurzaming van de hotelketen. Op alle daken van de 40 vestigingen komen binnenkort zonnepanelen te liggen. Ook openen er zo’n 20 zonne-carports, ieder met een laadvermogen van 500 kilowatt, dit blijkt uit een nieuwsbericht van Change.inc.

Van der Valk gaat voor de Green Choice

Het is niet de eerste stap die Van der Valk neemt om duurzamer te ondernemen. Zo wordt bijvoorbeeld al het organisch afval van alle hotels in Nederland, België en Duitsland al gebruikt als grondstof voor bio-energiecentrales. Via een innovatief verwerkingsproces wordt het afval, bijvoorbeeld uit de horeca, omgezet tot groene energie en vervolgens teruggeleverd aan de hotels, laat Van der Valk weten op de website. Ook zijn er al verschillende Van der Valk vestigingen in bezit van het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL In-Use. Dit certificaat is een breed geaccepteerd certificaat dat de duurzaamheidsaspecten van een gebouw beoordeelt.

Daarnaast maakt Van der Valk het bij vele hotels mogelijk voor klanten om de elektrische auto op te laden. En worden bedlinnen en handdoeken niet meer dagelijks vervangen als klanten dat aangeven. Hierdoor hoeft het hotel minder te wassen en verbruiken ze dus minder energie, water en wasmiddel. 

Hotel van de toekomst

De hotelketen noemt deze ambitieuze plannen het ‘hotel van de toekomst’. Het plaatsen van de zonnepanelen op de daken van de hotels is een nieuwe grote stap die dit jaar moet gaan plaatsvinden. Deze januari start de bouw al. Het begint bij de zonnestroom-installaties bij Van der Valk Volendam, Sassenheim, Gilze-Rijen en Waalwijk. Een woordvoerder van Van der Valk Hotels laat weten: “We zijn een familiebedrijf en denken door het reduceren van CO2 ook aan ons nageslacht.”

Wil je meer lezen over duurzame ondernemers? Lees dan IKEA gaat bestellingen leveren op zonne-energie fietsen