Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Het schoenenmerk UGG, vooral bekend om hun pantoffels en laarzen met wollen voering, heeft een nieuwe reeks schoenen gelanceerd. De lijn genaamd Icon-Impact maakt gebruik van nieuwe technologieën om wol te recyclen. Bovendien worden er ook andere afvalmaterialen gebruikt voor de productie van de schoenenlijn.

Geen afvalproductie 

UGG heeft als doel om alle afvalproductie van het bedrijf te minimaliseren. Om dat te doen werd gekeken naar manieren om bepaalde stoffen en materialen te recyclen. Daarom heeft UGG nieuwe wol innovaties verwerkt in de collectie. Het bedrijf maakt voor deze lijn gebruik van een totaal ‘nieuwe manier’ van wolgebruik. Daarnaast produceert UGG de kenmerkende schuimzool in deze lijn middels een duurzame variant van suikerriet. Om de zool stevig te houden voegt het bedrijf ook hergebruikt plastic toe. Verder zijn alle andere materialen koolstofneutraal. Elk model binnen de lijn is gericht op het behoud van UGG’s typische stijl en look, maar dan met de uitvoering van de nieuwe innovaties.

UGGcycle van afvalmateriaal

De nieuwe materialen gaan verder onder de naam UGGcycle, een woordspeling op Upcycle en ‘UggPlush’.  Of de innovaties voortaan in elke lijn worden toegepast is nog niet duidelijk. Wel heeft het bedrijf zeer vooruitstrevende duurzaamheidsplannen aangekondigd in UGG’s ‘Feel Good Future’ initiatief. Een platform gewijd aan alle duurzaamheidsinitiatieven die het bedrijf neemt.


Bomen planten

Met elke aankoop uit de Icon-Impact collectie plant UGG tevens een boom in samenwerking met de One Tree Planted organisatie. One Tree Planted zet zich in voor wereldwijde herbebossing. Zo compenseert UGG het overige deel van de CO2-impact van de lijn.

Wil je meer lezen over duurzaamheid in de mode? Lees dan hier verder.