Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Uber, de alternatieve taxi-dienst, streeft naar een groenere toekomst. Per 2030 willen ze dat hun chauffeurs uitsluitend gebruik maken van elektrische auto’s. Met deze ambitieuze plannen hoopt het bedrijf de wereld van transport en bezorging te transformeren in een milieuvriendelijkere en duurzamere sector.

Miljoenen ritten per dag


Uber werd opgericht in 2009. Al direct zette het bedrijf zichzelf op de kaart als een toonaangevend technologiebedrijf dat wereldwijd actief werd in de vervoers- en bezorgsector. Inmiddels zijn de diensten beschikbaar in meer dan 700 steden in ruim 65 landen. In Nederland is Uber voor het eerst geïntroduceerd in 2012, waarna het snel populair werd als een handige en efficiënte manier van vervoer. Met miljoenen actieve gebruikers en chauffeurs over de hele wereld is Uber uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de industrie, die dagelijks miljoenen ritten en bezorgingen faciliteert.

Per 2030, moeten al die ritten elektrisch zijn, stelt Uber. Dit is slechts een van de vele stappen die Uber onderneemt in hun toewijding om duurzaamheid te bevorderen en de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen.

Alternatief transport

Om deze ambitie te verwezenlijken, erkent Uber dat er een grote verschuiving cruciaal is. Het bedrijf zal daarom het aanbod uitbreiden met ook alternatieve vervoersmiddelen. Denk aan bussen, treinen, fietsen en steppen. Daarnaast willen ze via hun app en communicatie mensen stimuleren om gebruik te maken van deze duurzamere opties. Deze overgang is geen gemakkelijke opgave voor het bedrijf, dat tevens vrij gedecentraliseerd opereert. Het vereist grootschalige samenwerking met zowel partners als gebruikers. Daarom lanceerde Uber het Green Future-programma waarmee ze honderdduizenden Uber-partners gaan helpen om over te stappen op elektrische auto’s. Tegen 2025 moeten verschillende Europese steden al voldoen aan de ambitieuze doelstelling van minimaal 50 procent elektrische auto’s op de weg. Vijf jaar later, in 2030 moet de overgang zijn gerealiseerd.

Weg naar groene toekomst

Met de aankondiging van dit ambitieuze streven zet Uber een belangrijke stap richting het verminderen van de ecologische voetafdruk van de transportindustrie. Door het elektrificeren van hun wagenpark en het promoten van duurzamere opties, hoopt het bedrijf een voorbeeld te stellen en anderen te inspireren om soortgelijke initiatieven te omarmen. Met de steun van zijn wereldwijde gemeenschap is Uber vastbesloten om de weg naar een groenere toekomst in te slaan en een positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving als geheel.

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan De Vegetarische Slager lanceert NoBacon 2.0