Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Alle grote autoproducenten over de hele wereld zijn druk bezig met de auto van de toekomst. Er komen steeds meer elektrische auto’s en deze worden steeds beter ontwikkelt. Tijdens de techbeurs CES in Las Vegas kwamen veel van deze fabrikanten met nieuwe prototypes van auto’s die misschien ooit gebouwd zullen worden. Eén bedrijf pakte het wat anders aan; Toyota liet de eerste beelden zien van de stad van de toekomst.

Het Japanse bedrijf gaat volgend jaar beginnen aan de bouw van de stad die ‘Woven City’ gaat heten. Vooralsnog komen in de stad alleen onderzoekers en wetenschappers van Toyota te wonen. Die kunnen in de stad aan de slag met de ontwikkeling van robots, smart homes en andere kunstmatige intelligentie. Logischerwijs wordt de stad gebouwd in Japan, aan de voet van de berg Fuji.

Duurzaamheid staat centraal

Het belang van Toyota zal zijn om de medewerkers samen te brengen in een stad waarin ze alle mogelijkheden hebben om nieuwe ontdekkingen te doen en nieuwe duurzame plannen te maken voor de fabrikant. De stad, ter grootte van 175 hectare, wordt een volledig verbonden ecosysteem op basis van waterstof.

Natuurlijk is de focus van Toyota gericht op vervoersmiddelen. Zo rijden er in de stad alleen zelfrijdende auto’s en elektrische voertuigen. Daarnaast zijn er bij de straten aparte banen voor snelle voertuigen, persoonlijke mobiliteit en voetgangers.

De huizen in Woven City worden gebouwd van duurzaam hout om zo de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Ook de energievoorziening wordt duurzaam. De daken van gebouwen krijgen zonnepanelen met de nieuwste technologie. Verder moet de stad uiteindelijk zoveel mogelijk opgaan in zijn natuurlijke omgeving. Het doel van topman Akio Toyoda is een betere manier van leven zoeken. Door alles binnen de stad te verbinden en op elkaar te laten reageren moet het leven eenvoudiger worden.