Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Onderdeel van Ecoteers

Top 6 duurzame broodtrommels

Bij een ecologisch leven moeten er keuzes gemaakt worden. Maar vooral moeten we leren om meer richting een ecologische manier van denken te gaan. We moeten dus in ons leven meer stilstaan bij de aarde en onze impact op de natuurlijke leefomgeving. Een onderdeel daarvan is nadenken over hoe we alles wat we doen in dienst kunnen stellen van een meer ecologische levensstijl en daarbij bijdragen aan een positieve impact op het milieu. Neem bijvoorbeeld een broodtrommel. Een broodtrommel dient om brood op te slaan. Oftewel, een manier om brood beschikbaar te hebben op momenten dat we dat nodig hebben. 

De top 6 broodtrommels

Je bent waarschijnlijk op zoek naar een broodtrommel. Want je eigen brood meenemen voor de lunch in plaats van dat de kopen in het bedrijfsrestaurant of snackbar is ook beter voor het klimaat én voor je portemonnee. Dus beginnen we met een aantal goede broodtrommels en lunchboxes.

1. Retulp Ecobox

Wil je met de lunch echt duurzaam uitpakken? Ga dan voor deze box! De Retulp Eco box is gemaakt van duurzaam geproduceerde bamboe en dus gegarandeerd BPA vrij. Maar dat is nog niet alles.

Retulp is ook nog eens heel sociaal nuttig bezig. Zo doneert Retulp voor iedere liter inhoud die je koopt bij ze 1000 liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden. Dus je kan zeker met een goed gevoel met de retail Ecobox lunchbox naar kantoor. Zo is de Retulp Ecobox lunchbox van bamboe niet alleen voor jou maar ook voor de planeet en je medemens een geweldig cadeau. Ook aan details is gedacht. Zo zit het bij de Retulp Ecobox Lunchbox een elastische band waarmee de box bijeen wordt gehouden. Dankzij de Retulp Ecobox lunchbox heb je geen plastic zakjes en andere vervuilende materialen meer nodig om lekker te kunnen genieten van je brood tijdens de lunch.

2. Eco Lunchbox RVS Lunchbox 3-in-1 Giant

Overgewaaid uit Japan waar de kantoorcultuur waarschijnlijk het summum heeft bereikt, is de bentobox. Japanners toveren de meest smakelijke en bijzondere lunches tevoorschijn uit hun bentoboxen. Dankzij de drie in één Eco Lunchbox Giant Bentoboxen van roestvrij staal kan jij van je tussendoortje genieten. Laat je collega’s versteld staan van de overheerlijke culinaire creaties die je voor je vertrek in elkaar hebt gezet. Anders dan het gemiddelde broodtrommeltje kan je hier een werkelijk verbazingwekkend driegangenmenu opdienen. Met een totale inhoud van maar liefst 0,828 liter heb jij geen last van een hongerige maag.

Hoe kom je aan deze fantastische gigantische Bento box, die behalve gigantisch ook nog eens heel erg makkelijk schoon te maken en duurzaam in gebruik is? Het goede nieuws is, daarvoor hoef je niet naar Japan. Want deze geweldige unieke Bentobox kun je gewoon kopen bij bol.com.

3. Gadgy Lunchbox RVS met Koeltas

Wil je een grote lunchbox met koeltas, waarin je volop fruit voor een gezonde lunch kan bewaren? Ga dan voor de Gadgy Lunchbox RVS met Koeltas met losse voedselverdeler. Weliswaar is deze lunchbox niet helemaal eco, omdat er een siliconen afsluiting in voorkomt. Maar dankzij deze siliconenafsluiting werkt hij wel beter en siliconen gaan in principe veel langer mee dan plastic of natuurrubber zonder deeltjes los te laten. De milieubelasting door de siliconen is daarmee relatief gezien bijna nul, omdat de massa van de afsluiting maar klein is: enkele grammen. En daar heb je dan weer vele jaren plezier van.

Deze lunchbox biedt alle voordelen van het plasticzakje en meer, omdat hij heel goed schoon te maken is in de afwasmachine. En je lunch ook nog eens heel goed beschermd is tegen platdrukken. En, het beste van allemaal, deze lunchbox is dankzij deze lage prijs ook nog eens heel voordelig. Zeker als je kijkt wat je er in ruil voor krijgt. Kortom zoek je een hygiënische goedkopere en grote lunchbox die ook nog eens je voedsel op temperatuur houdt? Dan moet je zeker gaan voor de Gadgy Lunchbox RVS met koeltas.

4. Retulp – Bio Cadeaupakket

Wil je helemaal voluit bio en duurzaam gaan? Dan is er goed nieuws. Want met het Retulp – Voordeelpakket ben je in één keer klaar. Voor alle voedsel en drank. Je kan bijvoorbeeld ook je drinkontbijt meenemen. Dit uitgebreide voordeelpakket bevat een draagtasje, een lunchdoos, een drinkfles en een thermobeker. Met een herbruikbaar mondkapje. Onmisbaar, want onderweg in het OV is het mondkapje verplicht. Hieraan kan je zien dat het bedrijf goed heeft nagedacht over ecologisch bewust leven en wat er nodig is om als werkende de dag door te komen. 

Wees er wel snel bij want dit pakket is erg populair. Dit unieke duurzame voordeelpakket, met alle producten erin, is in Nederland ontworpen.

5. Bixbee Lunch Box Unicorn

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een ecologisch bewuste levensstijl te leiden. Want snoeprepen en andere ongezonde dingen, zijn toch wel erg lekker. Vaak verdwijnen de gezonde, duurzame boterhammen dan ongezien in de prullenbak. Heel jammer natuurlijk. Maar wat helpt is een leuke en spannende lunchbox. De duurzame lunchbox Unicorn van het merk Bixbee brengt een beetje magie in het leven van je kind. Producent Bixbee is een gecertificeerde B Corporation en zet zich dus aantoonbaar in voor een betere wereld. Zo hoeft je dochter zich niet meer te schamen als ze haar gezonde lunch uit de lunchbox tovert. 

Nu nog zorgen dat er lekkere gezonde en duurzame dingen in die lunchbox terechtkomen. Hoe? Met lekker knapperig vers brood, dat jullie samen zelf gemaakt hebben natuurlijk. Maar daar komen we zo meteen op.

6. Brabantia Broodtrommel

De Brabantia broodtrommel houdt je brood niet alleen vers. In deze grote broodtrommel van 16 liter passen maar liefst twee broden. Maar dat is nog niet alles.

Je kan er door de slimme vormgeving ook nog heel wat bussen en kruidenpotjes op kwijt. Deze broodtrommel is in Nederland gemaakt door de bekende fabriek Brabantia. Brabantia producten zijn cradle to cradle ontworpen waardoor ze makkelijk te recyclen zijn. En ze gaan ook nog eens heel lang mee. Dus in twee opzichten ecologisch bewust. Dat Brabantia echt in dit product gelooft, blijkt wel met hun garantie van maar liefst 10 jaar.