Jouw duurzame nieuws op EcoToday

De powerbank is een geweldige uitvinding, maar de waarheid is dat de meeste niet duurzaam zijn. Maar daar kan jij veel aan doen, door te kiezen voor een duurzame powerbank.

Hier zijn tien powerbanks die je vandaag kunt kopen en die onze planeet zullen helpen redden! Althans, een stuk fijnere plek maken.

Het idee om tijdens het reizen een draagbare oplader voor je telefoon of andere apparaten te hebben, bestaat al sinds de jaren 90 en het is gemakkelijk te begrijpen waarom: ze zijn handig en verminderen stress wanneer je in een gebied bent zonder oplaadmogelijkheden.

Omdat we in een best wel snelle wereld leven, maakt het niet veel uit of deze producten duurzaam zijn vervaardigd of niet. Maar ook bij deze productie kan je natuurlijk kijken naar de gevolgen op de rest van de wereld. Fabrikant WakaWaka heeft dat gedaan. Dankzij WakaWaka opladers help je mensen in de derde wereld. Van WakaWaka en andere merken geven we nu de top powerbanks en opladers.

WakaWaka Power+ Outdoor Solar Powerbank – Geel (new)

De duurzaamste powerbank die op dit moment te krijgen is is waarschijnlijk de WakaWaka Power+ Outdoor Solar Powerbank – Geel (new). Als je deze bijzondere outdoor Solar powerbank (€70) koopt, koop je namelijk twee WakaWaka powerbanks.  Een voor jezelf en een voor iemand uit de derde wereld die dankzij jouw aankoop, geen dure, ziekteverwekkende  en vervuilende petroleum voor hun olielampje meer hoeft te kopen. Zo hebben dankzij WakaWaka nu duizenden Syrische vluchtelingen In het Midden-Oosten licht om bij te studeren.

Dat betekent dat je niet alleen zelf milieuvriendelijk je telefoon kan opladen, maar ook dat je veel ziekte door ongezonde petroleumdampen voorkomt bij vluchtelingen en andere mensen die wel wat minder ellende kunnen gebruiken. En minder CO2 uitstoot natuurlijk. Met ongeveer vijf tot acht uur in de zon is de WakaWaka weer volledig opgeladen.

De batterijcapaciteit van de WakaWaka  Power Plus is nu namelijk vergroot tot 3000 mAh, wat voldoende is om je smartphone even bij te laden als deze bijna leeg is. Overdag kan je deze power bank in de zon leggen. Als de WakaWaka  Power Plus helemaal opgeladen is kan je daar maar liefst 200 uur helder licht van krijgen dankzij het meegeleverde heldere lampje. De WakaWaka  Power Plus kan je telefoon met maximaal 10 watt opladen. Wel is de capaciteit met 3000 mAh wat aan de lage kant. Wil je een grotere accu? Lees dan verder.

WakaWaka Power+ Outdoor Solar Powerbank - Geel (new)

WakaWaka WakaWaka Power 5 – Geel – Kamperen – Electra – Batterijen

Deze WakaWaka Power 5 powerbank (€48) is de ideale powerbank voor dagelijks gebruik, als je naar een festival gaat, maar ook als je op vakantie gaat. Deze powerbank  heeft zelf geen zonnepaneel, maar je kunt wel een zonnepaneel van WakaWaka daarop aansluiten. Dan is in een mum van tijd je wakker wakker helemaal vol en kan je je telefoon opladen.

Met maar liefst 5000 mAh aan capaciteit je met deze geweldige power bank ook de grootste mobiele telefoon helemaal opladen. Dat is natuurlijk een veilig gevoel als je een trektocht door de rimboe maakt of een lange reis zonder elektrische laadpunten.

De visie van WakaWaka is dat iedereen zonne-energie moet kunnen hebben. Op deze wereld heeft 1 miljard mensen nog steeds geen toegang tot elektriciteit. Geen elektriciteit betekent: geen licht, geen telefoon, geen radio, kortom eeuwen terug in de tijd.

Dankzij wakker wakker hebben nu 1,2 miljoen mensen toegang tot elektriciteit die dat is niet hadden. En daar draag jij rechtstreeks aan bij, als jij een mooie WakaWaka koopt.

Deze powerbank werkt niet zelfstandig zoals de eerdere all-in-one WakaWaka, maar hiervoor moet je een apart zonnepaneel hebben. Daar komen we zo op.

WakaWaka WakaWaka Power 5 - Geel - Kamperen - Electra - Batterijen

Young Mountain SP 30 – Opvouwbaar Zonnepaneel – 30 W – 6V

Dit efficiëntere Yong Mountain SP 30 mono kristallijne zonnepaneel (€65) levert maar liefst 30 W vermogen. En hoeveel 30 watt is? Voldoende om zelfs een telefoon met snelle laadfunctie In een uurtje volledig op te laden. Ongeveer 10 keer zoveel als je haalt met de gemiddelde solar charger, dus.

Met 1,1 kg gewicht Is deze krachtpatser ook niet heel zwaar en best wel betaalbaar, als je ziet hoe enorm veel energie je er voor terug krijgt. Dit opvouwbare zonnepaneel wordt geleverd in een handige draagtas, waardoor je het makkelijk onderweg mee te nemen.

Wil jullie allebei tegelijk je telefoon opladen of wil je tijdens de opladen van je telefoon ook een powerbank opladen? Dit zonnepaneel heeft maar liefst twee USB-uitgangen, Dus daar hoef je helemaal geen zorgen over te maken. Echt wel nice, natuurlijk. Zeker als je een spannende trektocht maakt of op een festival bent. Ideaal om te combineren met de WakaWaka plus nog een extra powerbank.

Ben je tevreden met een wat lager vermogen van 10 watt, in principe voldoende voor de WakaWaka powerbank, neem dan de goedkopere Kliq.

Ook het SolarLink zonnepaneel van Waka Waka zelf van 10 watt voldoet natuurlijk goed. Wel is dit met 109 euro veruit de duurste optie. Ook is het niet altijd leverbaar. Het is nu bijvoorbeeld tijdelijk uitverkocht.

Young Mountain SP 30 – Opvouwbaar Zonnepaneel – 30 W – 6V

WakaWaka Power 10 Outdoor        Powerbank

Voor het serieuze werk raden we de WakaWaka Power 10 Outdoor Powerbank (€70)  aan.

Deze powerbank heeft een capaciteit van 10.000 mAh, waardoor je een mobiele telefoon 2-3 keer kan opladen. In combinatie met een krachtig zonnepaneel zoals de Young Mountain SP 30 heb hiermee een echte krachtpatser in handen waarmee je helemaal offgrid kan gaan tijdens festivals.

Ook heel nice aan deze powerbank is dat er maar liefst drie apparaten tegelijk opgeladen kunnen worden. Kortom je hoeft nooit meer ruzie te maken wie er aan de lader mag. Dit allemaal op duurzame zonne-energie. Ook handig aan het apparaat is dat je kan zien hoeveel lading er nog in zit en of het aan het snel laden is. Zoals met alle Waka Waka producten draag je hiermee ook bij aan een betere wereld.

WakaWaka Power 10 Outdoor        Powerbank

Outdoor Emergency Portable Hand Power Dynamo Handslinger USB Oplader

Maar wat als de zon niet schijnt, bijvoorbeeld omdat het nacht is? Dan is dit kleine, handige gadget (€11)  je grote redder in nood. Afhankelijk van hoe snel je draait kan je hiermee tussen de twee en vier watt vermogen opwekken. Niet heel veel, maar een kwartiertje slingeren is voldoende om net even een snel belletje te kunnen plegen in geval van nood. Omdat het apparaatje maar weinig vermogen heeft, is het eigenlijk vooral geschikt om ouderwetse “dumb phones”, het mobieltje van vroeger, op te laden. De laadsnelheid is ongeveer gelijk aan die van een standaard oplader.

 Portable Hand Power Dynamo Handslinger USB Oplader

Conclusie

Er duurzaam zijn powerbanks niet, maar je kan wel veel van de klimaatschade beperken. Zo is het rendement van een WakaWaka Powerbank en solar charger enorm positief, omdat hiermee de uitstoot van CO2 door ongezonde, walmende petroleumlampen in de derde wereld wordt voorkomen.

En, nog belangrijker, help je mensen in nood op een manier die echt effectief en zinnig is. Het is daarmee de beste optie. Zolang de WakaWaka zonnepanelen niet leverbaar zijn, is het beter om te kiezen voor een alternatief merk. Voor de echte noodgevallen tenslotte is de  Hand Power Dynamo Handslinger USB Oplader een enorme uitkomst. Daarmee kan je met spierkracht je telefoon een klein beetje opladen.