Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Goed nieuws! Pieter Pot maakt een doorstart. Eerder dit jaar liet Pieter Pot weten te kampen met financiële problemen. Zij stuurde een brief naar de schuldeisers op zoek naar oplossingen. Nu is er eindelijk goed nieuws: Delicatessenfabriek, een Rotterdams bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van voedingsmiddelen, heeft Pieter Pot overgenomen. Zo zet Pieter Pot nu hun verpakkingsvrije missie voort.

Pieter Pot doorstart

Delicatessenfabriek neemt Pieter Pot over. Zij waren al langer een partner van Pieter Pot en waren ondermeer verantwoordelijk voor het wassen van de herbruikbare potten van het bedrijf. Door de overname kan Delicatessenfabriek nu een aantal van Pieter Pot’s operationele stappen in eigen beheer nemen, waardoor er een extra efficiëntie kan worden behaald en het bedrijf rendabeler kan worden.

Klanten van Pieter Pot kunnen dus gewoon blijven bestellen zoals ze gewend zijn. Bovendien zal er worden onderzocht hoe het assortiment verder kan worden uitgebreid. De ambitie is om het assortiment te verrijken met verpakkingsvrije gekoelde producten, zodat Pieter Pot een nog beter alternatief wordt voor reguliere supermarkten, aldus het persbericht.

4 miljoen verpakkingen bespaard

De oprichters van Pieter Pot, Martijn en Jouri, laten weten blij te zijn dat er een partner is gevonden die de missie van het bedrijf voortzet. Samen zullen zij nu het doel om een circulair verpakkingssysteem te creëren weer verder uit gaan werken. In een persbericht laat Pieter Pot ook weten dankbaar te zijn voor het vertrouwen van klanten, partners en investeerders en de impact die het bedrijf heeft gehad sinds de oprichting in 2019. Meer dan 50.000 klanten hebben kennisgemaakt met verpakkingsvrije boodschappen en er zijn meer dan 4 miljoen verpakkingen bespaard.

Meer over Delicatessenfabriek

Delicatessenfabriek is een productiebedrijf dat zich richt op vernieuwing en doorontwikkeling van bestaande producten en is onder meer werkzaam voor Zijerveld (Campina Nederland), Lutjewinkel 1916, Mojo, Sambal Opa Co en Pineut. Het bedrijf zal haar expertise en netwerk inzetten om de missie van Pieter Pot voort te zetten samen met haar klanten en partners.

Foto: Pieter Pot

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan De waarheid achter de milieu impact van de warmtepomp