Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Niet zomaar een wereldreis

In 1119 dagen legde Wiebe 95.000 km af, trok hij door 33 landen en ontmoette aldaar honderden mensen. Hij sprak onderweg onder meer journalisten, sheiks, burgemeesters, mensen uit het bedrijfsleven en zelfs royals. Zijn tocht trok de aandacht van nieuwsoutlets zoals de BBC, CNN en Daily Mail, maar ook van bekende namen als Top Gear, National Geographic en het World Economic Forum. Niet zomaar een plezierreisje dus. Wiebe Wakker ging op pad met een boodschap en een plan om die boodschap aan de man te brengen. In het kort: bewijzen dat elektrische auto’s weldegelijk een volwaardig vervoermiddel zijn. Dat punt lijkt nu wel gemaakt. In zijn ‘Blue Bandit’ trok Wiebe van Nederland naar Australie. Dat is dus gelukt en wel zonder groot kapitaal. Onderweg boden meer dan 1800 mensen een slaapplek, maaltijd of simpelweg de mogelijkheid even “in te pluggen” aan. Wil je meer weten over hoe Wiebe dit precies is gelukt? Het hele avontuur is na te lezen op Wiebe zijn website.

Informeren, inspireren en aanjagen

95.000 km is best een eind om te bewijzen dat een moderne elektrische auto best wat mogelijkheden biedt. Uiteraard zat er meer achter deze reis. De prestatie van zijn ‘Blue Bandit’ vormt onderdeel van een missie om bij te dragen aan de transitie naar een duurzamere wereld. Hiertoe gaat Wiebe zo veel mogelijk het gesprek aan en houdt hij presentaties. De teller staat ondertussen op 2000 online artikelen en eveneens honderden op papier, 150 radio-interviews en 50 TV-optredens. Zijn boodschap houdt hij kort en duidelijk; als je iets echt wil, dan kan het ook.

Meer weten over Wiebe zijn inspirerende presentaties en hoe je hem kan boeken?

Maar de wereld veranderen doe je niet alleen, dat kan alleen samen. Naar de andere kant van de wereld rijden is Wiebe alleen gelukt dankzij de hulp van honderden welwillende mensen. Met zijn presentaties op het gebied van duurzaamheid wil Wiebe de discussie aangaan over hoe je mensen kunt overtuigen hun steentje bij te dragen. De wereld staat voor een enorme uitdaging; het klimaat verandert en vroeger of later zullen we daarvan de gevolgen ondervinden. Gelukkig zit de wereld ook vol met mensen met goede ideeën. Dat heeft Wiebe zelf mogen ondervinden tijdens zijn reis en hij vertelt het graag door aan een ieder die het wil horen.

Alles over Wiebe zijn toespraken over duurzaamheid.