Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Elektrisch rijden wordt de laatste jaren steeds populairder. Zo nam het aantal volledige elektrische auto’s in ons land vorig jaar met ruim 60% toe. Naast het feit dat het beter voor het milieu is, is het fiscaal vaak ook aantrekkelijker. Met de huidige benzineprijzen van meer dan 2 euro per liter wordt de overstap naar elektrisch rijden nog vaker overwogen. Eén ding die mensen er nog vaak van weerhoudt is het moeten laden met het beperkte aanbod van laadplekken. Tesla probeert dit probleem op een opvallende manier op te lossen.

Superchargers beschikbaar voor iedereen

Afgelopen november is het elektrische autobedrijf van Elon Musk begonnen met een pilot-programma waarbij alle elektrische auto’s van concurrenten ook mogen laden bij Superchargers. Dat betekent dat deze laders niet meer uitsluitend beschikbaar zijn voor Tesla-eigenaren. Ofwel: Superchargers beschikbaar voor iedereen! Vorige week is het programma uitgebreid van 3 naar 8 landen.

Superchargers zijn nu beschikbaar voor alle EV’s in de volgende landen:

  • Nederland
  • België
  • Frankrijk
  • Spanje
  • Noorwegen
  • Zweden
  • Het Verenigd Koninkrijk
  • Oostenrijk

Met meer dan 30.000 laadpalen, waarvan ruim 6.000 in Europa, beschikt Tesla over het grootste laadnetwerk ter wereld. Door deze te openen voor alle huidige en toekomstige elektrische automobilisten, wordt duurzamer rijden met één druk op de knop een stuk makkelijker en aantrekkelijker voor iedereen.

Toekomst van elektrisch laden

Het aantal elektrische auto’s is de afgelopen jaar sterker toegenomen dan het aantal laadpalen. In 2017 was het aantal palen en auto’s nog ongeveer gelijk. Vorig jaar waren er al 4,6 keer zo veel auto’s als palen. Als deze trend zich voort blijft zetten, hebben we al snel een groot probleem. In het klimaatakkoord is vastgesteld dat er vanaf 2030 alleen nog elektrische personenauto’s te koop zijn. Daarnaast zijn er dan ongeveer 1,8 miljoen laadpalen beschikbaar in ons land. Door stimulatie van de overheid en initiatieven van bedrijven als Tesla wordt elektrisch rijden steeds makkelijker en komt een duurzame toekomst steeds dichterbij.

Wil je lezen wat er nog meer speelt in het bovenste segment van de elektrische autowereld? Lees dan in dit artikel waar Lucid Motors mee bezig is.