Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

In Deventer opende Tango pas geleden een duurzaam tankstation. Naast een aanbod van duurzame brandstoffen en laadpalen, komt de benodigde energie voor het station van windmolens en zonnepanelen op het dak. Daarom wordt het tango-station ook wel het tankstation van de toekomst genoemd.

Mobiliteitshub

Het tankstation in Deventer heeft steeds minder weg van een traditionele pomp en daarom noemt projectleider Arie Verdijn het een ‘mobiliteitshub’ in plaats van een tankstation. Naast gewone brandstoffen biedt de mobiliteitshub ook milieuvriendelijke diesel en aardgas. Bovendien staan er snellaadpalen voor elektrische auto’s en is er ruimte voor elektrische deelauto’s. Daarmee is het Tango-station zijn concurrenten voor.

Duurzame stroomvoorziening

En dat is nog niet alles. Ook de stroomvoorziening van de mobiliteitshub is deels duurzaam. Dit door de tientallen zonnepanelen op het dak. Om de locatie te reinigen, gebruiken ze opgevangen regenwater. En om het pakket aan duurzame voorzieningen compleet te maken, is de mobiliteitshub ook nog eens voorzien van slim dimmende led-verlichting.  

Een strategische zet

De nieuwe mobiliteitshub past binnen de nieuwe strategie van Tango, dat sinds 2004 eigenaar is van Kuwait Petroleum. “We willen van petroleumspeler steeds meer een mobiliteitsspeler worden. Deventer is de eerste plek waar we dat laten zien en dat gaan we komende tijd op meer locaties doen,’’ licht projectmanager Verdijn toe. Steeds meer tango-pompen worden al voorzien van snellaadpalen. Het bedrijf biedt dan ook sinds kort een laadpas aan waarmee autobezitters hun elektrische auto in de hele Benelux bij Tango-locaties kunnen opladen. Dat zijn zo’n 30.000 locaties. Ook is er pasgeleden een parkeerapp door Tango ontwikkeld. Hiermee kunnen automobilisten vrije parkeerplaatsen vinden, om zo de parkeerdruk te verminderen, stelt Tango in een persbericht. Afgelopen najaar startte ze een pilot samen met de gemeente Haarlemmermeer.

Wil je meer lezen over duurzame innovatie in de mobiliteitssector? Lees dan hier verder.