Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ben jij gek op koken en eten, maar vind je het ook heel belangrijk dit het allemaal gezond en goed voor de wereld is? Zet je dan samen met SlowFoodYouthNetwork (SFYN) in voor een duurzamer voedselsysteem! SFYN is een netwerk die jou echt kan helpen met het vinden van like minded people en een verschil te maken in de toekomst van ons voedselsysteem! Lees snel verder om meer te weten te komen.

SFYN: Nederland en Utrecht

SlowFoodYouthNetwork is een internationaal netwerk voor jonge mensen die zich inzetten voor gezond, duurzaam en eerlijk eten voor iedereen. Daarin spelen lokaal, seizoensgebonden en biodivers een grote rol. Bij de lokale afdelingen of SFYN regio’s zoals SFYN Utrecht worden er regelmatig evenementen georganiseerd om mensen te informeren, enthousiasmeren en activeren rondom dit thema. Kortom: op een leuke, relaxte manier leren over duurzaam voedsel en dit ook zelf beleven.

SFYN biedt de kennis, het netwerk en de motivatie die jonge mensen (18-35 jaar) nodig hebben om zelf verandering te kunnen voortbrengen.

Neem bijvoorbeeld de Utrecht regio. Daar worden regelmatig workshops georganiseerd, bijvoorbeeld over hoe je kombucha maakt, maar ook worden er op social media veel tips, recepten en ideeën gedeeld. 

Duurzame restaurants of andere voedselproducenten in de regio worden ook in de spotlight gezet, zodat je niet ver weg hoeft te gaan om duurzaam te consumeren of lokale voorzieningen kan herontdekken. Bekijk de instagram van SFYN Utrecht om te beginnen met het herontdekken van gezond en duurzaam eten!

SFYN

Dit gebeurt zeker niet alleen lokaal. SFYN is een wereldwijd netwerk, dat te vinden is in meer dan 80 landen! Het gehele netwerk maakt ook onderdeel uit van de internationale voedselbeweging Slow Food, die hetzelfde streven hebben naar gezond, duurzaam en eerlijk eten voor iedereen.

Programma’s van SFYN

SFYN heeft meerdere geweldige programma’s lopen voor jonge ondernemers of afgestudeerden om hun carrière een kick-off te geven en tegelijk een positieve bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

De SFYN Academie

Deze academie is een half jaar durend lesprogramma vol met veelzijdige en interactieve activiteiten. Van colleges tot excursies en workshops waarin jij je verdiept in de ketens en systemen van de voedselindustrie. Het is leerzaam, uitdagend en soms spannend. Door verschillende achtergronden en invalshoeken breidt jouw netwerk en perspectief zich flink uit. 

Het programma bestaat uit een openingsavond en weekend, vijf themadagen, drie casedagen, een slot dag en potentieel een studiereis van vier dagen. De SFYN Academie is dus ideaal om te combineren met je studie of werk! Bekijk de SFYN Academie pagina voor meer informatie en de voorwaarden.

‘Op het menu’

‘Op het menu’ is een programma dat bestaat uit losse themadagen, zoals de themadagen van de Academie. Deze dagen zijn alleen voor iedereen toegankelijk en niet alleen voor een vaste groep deelnemers. 

Door colleges, excursies en workshops verdiep jij je in de verschillende thema’s die kunnen verschillen van voedseleducatie tot de macht van de supermarkt. Heb jij interesse en ben je wel benieuwd naar wat er binnenkort op de planning staat? Bekijk de agenda en meld je aan op de SFYN website!

SFYN

Hiernaast zijn er nog veel meer campagnes en initiatieven die zeker het checken waard zijn. Op deze pagina van SFYN vind je een lijst met deze initiatieven.

Wil je nu al meer leren over duurzaamheid? Neem dan een kijkje bij onze duurzaamheids artikelen.