Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Veel ondernemers worden zwaar getroffen door de Corona crisis. Zo ook Westland Plant, een familiebedrijf dat wekelijks zo’n 50.000 planten exporteert naar tuincentra, bloemisten en supermarkten in heel Europa. Nu landen de grenzen sluiten en de transportsector stil licht, staan er duizenden planten in de kas die niemand wil hebben. Broer en zus Niels (26) en Anika (24) besloten in te grijpen. Samen richtten ze Saving the Plants op, een corona initiatief waarbij mensen de bloeiende planten kunnen redden en tegelijkertijd doneren aan het Rode Kruis. 

Drie vliegen in één klap 

Het idee is simpel. Voor 21,95 koop je één van de duizenden planten die de familie Westland over heeft door de corona crisis. En voor elke plant die er wordt verkocht, doneren zij 5 euro aan het Rode Kruis. De plant, met de ingewikkelde  naam Spathiphyllum, wordt inclusief pot en geheel volgens corona-protocol veilig bij jouw thuis afgeleverd. “Save the plants, save yourself, save the world” noemen Niels en Anika het. Door een plant te kopen voorkom je ten eerste dat deze in de vuilnisbak belandt. Ten tweede heeft de Spathiphyllum een sterke luchtzuiverende werking, die bewezen schadelijke gassen en stoffen uit de lucht opneemt en de luchtvochtigheid verbetert.

Ten derde is het Rode Kruis een cruciale speler in de strijd tegen het coronavirus. Wereldwijd geeft het Rode Kruis voorlichtingen en delen ze hulpgoederen uit aan zowel ziekenhuizen als individuen. Via deze liveblog kan je zien wat het Rode Kruis alleen in Nederland al doet om de crisis een hand boven het hoofd te bieden. In een week tijd heeft Saving the Plants al een paar duizend euro weten op te halen! 

Waarom niet weggeven?

Om te voorkomen dat de duizenden Spathiphyllums bij het vuilnis belanden, vraag je je misschien af waarom Westland Plant de planten niet gewoon weggeeft. Westland Plant is niet de enige ondernemer die in deze tijd moeite heeft om van haar product af te komen. De bloemist bij jou om de hoek en het tuincentrum in de buurt hebben het ook zwaar. Om dan massaal gratis planten uit te gaan delen zou oneerlijke concurrentie zijn. Ook zou het onverantwoordelijk zijn om zoveel mensen naar de kassen te laten komen om een plant op te halen.

Zelf als cadeau geven

Maar dat Saving de Plants de planten zelf niet weg kan geven wil niet zeggen dat jij dat niet kan doen. Wat groen in je huis is natuurlijk leuk voor jezelf, maar misschien nog wel leuker om cadeau te geven. Misschien leuk voor je moeder, of voor die ene vriend(in) die zijn/haar verjaardag alleen in quarantaine doorbrengt? De webshop laat je gratis een leuk kaartje toevoegen aan je bestelling.