Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De crowdfundingsactie van Create Studios is geslaagd: met behulp van 194 donateurs wisten ze 16.304 euro binnen te slepen. Create Studios gaat met het geld een educatieve theatervoorstelling genaamd ‘de Klimaatjes’ maken, gebaseerd op de succesvolle prentenboekenreeks. De nieuwe voorstellingen zijn ontwikkeld om kinderen bewust te maken van hun omgang met het milieu en het klimaat.

De Klimaatjes

Remco Versteden en Kaylee Hotinga van Create Studios ontwikkelen al jaren met passie interactief theater voor zowel jong als ouder publiek. Een project speciaal gericht op jonge kinderen was al een tijd een wens van de creatievelingen. De theatervoorstelling die nu op de planning staat is gebaseerd op de succesvolle prentenboekenreeks ‘de Klimaatjes’.Eén van de kinderprentenboeken van de Klimaatjes, gericht op de plasticsoep.

In de boekenreeks laten Mol, Muis, Duif, Egel, Uil, Vos en Kikker op eigen wijze zien hoe je je leefomgeving positief kunt beïnvloeden. De boeken laten op een vrolijke wijze zien hoe je zelf kleine dingen kunt doen om het milieu te helpen. Versteden en Hotinga werken voor het theaterproject samen met Judith Koppens, Andy Engel en Nynke Mare Talsma, de auteurs en illustrator van de boekenserie.

De kracht van bewustwording

Versteden en Hotinga geloven dat je nooit vroeg genoeg kunt beginnen met de bewustwording bij kinderen als het aankomt op klimaat. Uiteindelijk zal deze bewustwording een krachtig middel zijn voor de toekomst van onze planeet. “We zijn aan de slag gegaan om de avonturen van de Klimaatjes te verwerken tot vrolijke, interactieve en educatieve voorstellingen voor scholen en theaters”, aldus de makers. “De voorstellingen richten zich vooral op kinderen van 4 t/m 8 jaar, maar uiteraard is iedereen welkom.”

Eén van de kinderprentenboeken van de Klimaatjes, gericht op het belang van het dragen van een warme trui.

Een zeer succesvolle crowdfundingsactie

Create Studios startte de crowdfundingsactie begin december 2020 op voordekunst.nl. Een paar dagen geleden, ongeveer anderhalve maand na het opstarten van de actie, werd het doel van 16.000 euro bereikt door de donaties van 194 mensen. Create Studios heeft voor de klimaatbewuste en vrolijke voorstellingen ook de steun van Kunstloc ontvangen, een non-profitorganisatie die zich zoveel mogelijk inzet om Brabanders kennis te laten maken met kunst en cultuur.

“Er wordt nu hard gewerkt aan het neerzetten van een hoogwaardige voorstelling. Dat betekent; schrijven, componeren, repeteren en een decor ontwikkelen. En natuurlijk 7 fantastische theaterpoppen maken!” De eerste voorstellingen zullen hopelijk plaatsvinden op 4 en 5 september 2021. De shows zijn dan te vinden in Pand-P in Eindhoven.

Wil je meer lezen over duurzame projecten die met kunst en cultuur te maken hebben? Lees dan hier verder.