Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Lets just cancel single use plastic.” Dat is het motto van het Nederlandse Retulp. In 2014 begon het bedrijf haar missie te verwezenlijken: wegwerpverpakkingen terugdringen door aantrekkelijke herbruikbare alternatieven aan te bieden. Lees hier alles over hoe Retulp dat doet.

Hergebruik is sleutel tot duurzame toekomst

Retulp heeft een duidelijke boodschap: wegwerpverpakkingen moeten verleden tijd moeten worden. Het bedrijf legt op de website uit dat het eenmalig gebruik van plastic schandalig is. Miljoenen kilo’s plastic eindigen in onze oceanen en natuurgebieden. Dieren raken in het plastic verstrikt en sterven een langzame, pijnlijke dood. Minuscule kleine deeltjes plastic, zogenaamde microplastics, zijn inmiddels overal te vinden, van in onze cosmetica tot in ons eten. Het moet maar eens klaar zijn met al dat plasdtic. Daarom richt Retulp zich op het maken van herbruikbare alternatieven. Hoewel recycling en statiegeld enige verbetering bieden, gelooft Retulp dat preventie de sleutel is tot een duurzamere toekomst. Ze zijn ervan overtuigd dat herbruikbaarheid de weg vooruit is.

Duurzame Social Enterprise

Hun ambitieuze streven van het Nederlandse merk kan worden samengevat in twee woorden: Mission Indisposable. Het betekent dat Retulp zich kenmerkt als een duurzame Social Enterprise. Naast hun inzet voor het verminderen van single-use plastics, door het aanbieden van hebruikbare koffie- en drinkflessen, zet Retulp zich ook in voor diverse goede doelen, zo bijvoorbeeld ook de mondiale watercrisis. “Momenteel hebben meer dan 700 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater, en Retulp wil hier verandering in brengen. Door te zorgen voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden, streeft de organisatie ernaar om schoon drinkwater voor iedereen toegankelijk te maken.” Naar eigen zeggen heeft Retulp in de afgelopen 8 jaar ruim 200.000.000 (!) liter schoon drinkwater gedoneerd aan ontwikkelingslanden. 

De producten van Retulp

Naast hun missie om het milieu te beschermen en toegang tot veilig drinkwater te bevorderen, verschillende duurzame producten. Het merk staat het meest bekend om haar thermo- en drinkflessen. Maar daarnaast vekoopt Retulp ook een scala aan lunchproducten, waaronder lunch wraps, de Foodpod lunchbeker, lunchboxen, de Mission Edition, Fridgebags, luxe koeltassen en duurzame pakketten. Alle producten zijn gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen.

Onze favoriet: De RVS Tumbler van Retulp, een Nederlands bedrijf, biedt de perfecte tussenmaat met 300 ml inhoud, of je nu op zoek bent naar een compacte thermosfles of een royale koffiebeker. Deze Tumbler koffiebeker is vervaardigd uit deels gerecycled roestvrijstaal, met slechts een klein beetje plastic in de dop. Dankzij de dubbelwandige constructie blijft je koffie of thee heerlijk lang warm, waardoor het ideaal is voor lange treinritten of uitgebreide wandelingen.

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan