Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Project CeCe: een initiatief van drie Amsterdamse studenten, heeft als doel om de zoektocht naar duurzame en fairtrade kleding makkelijker te maken. Op de website vind je allerlei duurzame kleding, voor mannen, vrouwen en kinderen in één overzicht.

Waarom Project CeCe?


De drie studenten en inmiddels oprichters van Project CeCe liepen alle drie tegen hetzelfde probleem aan. Ze wilde graag duurzame en bewuste keuzes maken wanneer het aankwam op hun consumenten gedrag. Maar, ze ondervonden dat 1) bewuste kledingvaak duurder is en 2) bewuste kleding vaak moeilijker te vinden is. Om die reden werd Project CeCe opgericht: een duurzame zoekmachine voor bewuste kleding. Project CeCe hoopt de aanschaf van bewuste kleding makkelijker maken voor iedereen in Nederland. 

En duurzame kleding zoekmachine

Er is namelijk genoeg aanbod, volgens de oprichters. Maar in dit digitale tijdperk is het aanbod van duurzame kleding verspreid over vele (relatief kleine) webshops. Als consument zijnde moet je daarom vaak meerdere webshops afstruinen voordat je het kledingstuk gevonden hebben waar je naar op zoek bent. Project CeCe verzamelt het aanbod van bewuste kleding leverbaar in Nederland op één website. Van babykleding tot accesoires, schoenen en tassen: voortaan vind je duurzame items in een handomdraai middels deze duurzame kleding zoekmachine.

Naast de kledingitems verzamelt het platform ook informatie over het merk en eventueel de keurmerken waar het aan voldoet. Deze informatie wordt op het platform gepresenteerd op een intuïtieve manier aan de bezoekers, zodat iedereen zelf een goed geïnformeerde keuze kan maken zonder lang het internet af te struinen. 

duurzame kledingzoekmachine

Wat is duurzame kleding?

De kledingindustrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Op dit moment wordt slechts 1 procent van alle kleding duurzaam geproduceerd, volgens Project CeCe. Arbeiders maken lange werkdagen en de productieprocessen zijn vaak enorm vervuilend voor mens, dier en milieu. Er worden giftige stoffen gebruikt, nauwelijks gerecycled en de kledingindustrie kent een hoge Co2 uitstoot. 

Project Cece maakt daarom onderscheid tussen vijf verschillende categorieën waarin een merk duurzaam kan zijn. Een kledingstuk kan duurzaam zijn omdat het:
1) Eerlijk is geproduceerd
2) Milieuvriendelijk is geproduceerd
3) Lokaal is geproduceerd (dus in Europa)
4) Veganistisch is
5) Het steunt de lokale bevolking.

Een merk of webshop moet aan minstens één van deze voorwaarde voldoen voor Project CeCe. Bovendien maken de labels het voor consumenten inzichtelijker om een duurzame aankoop te doen via de Project CeCe website. Happy shopping!

Wil je meer lezen over duurzame kleding? Lees dan hier verder.