Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

PostNL toont haar toewijding aan duurzaamheid door het behalen van de BREEAM-certificering van 25 pakkettensorteercentra. Op dit moment heeft PostNL heeft grootste aantal duurzame pakkettensorteercentra. Sommige behoren zelfs tot de meest duurzame bedrijfsgebouwen van Nederland. Lees hier hoe PostlNL werkt aan deze toekomstvisie.

Duurzame pakkettensorteercentra

Met de hoogst haalbare niveaus van “Outstanding”(7) of “Excellent”(1) behoren de acht nieuwgebouwde PostNL sorteercentra tot de meest duurzame bedrijfsgebouwen van Nederland. Alle PostNL sorteercentra worden sinds 2017 gebouwd volgens de duurzame BREEAM-NL Nieuwbouw richtlijnen. De andere 17 eerder gebouwde sorteercentra zijn flink verduurzaamd door gebruik te maken van duurzame materialen, ledverlichting, zonnepanelen en warmte terugwinning installaties. Op deze 25 pakkettensorteercentra liggen in totaal 26.067 zonnepanelen, die in 2021 ruim 6,6 miljoen kWh hebben opgewekt.

Duurzame bezorging belangrijk

Iris van Wees, Directeur Operatie bij PostNL, zegt in een persbericht: “We zijn trots op deze stap; met de verdere verduurzaming van onze pakkettensorteercentra en de aanleg van laadinfrastructuur bouwen we elke dag aan een meer duurzame logistieke sector. Als grootste post- en pakkettenbedrijf in de Benelux hebben we daarin een voorbeeldrol.” PostNL laat weten duurzame bezorging belangrijk te vinden. Om die reden worden er bijvoorbeeld laadpleinen met gemiddeld 20 laadpalen aangelegd op al deze sorteercentra. Hierdoor kunnen er gemiddeld 28 pakketbussen per locatie elektrisch rijden. Vanaf de pakkettensorteercentra worden steeds meer elektrische pakketbussen ingezet om de last mile uitstootvrij te bezorgen.

BREEAM

BREEAM is het duurzaamheidskeurmerk voor duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. PostNL investeert hierbij in duurzame materialen, zonnepanelen en warmte-terugwin-installaties om gebouwen waar mogelijk gasloos te maken. De energie die PostNL in de sorteercentra gebruikt is CO2-emissievrij. Dit doen we door het gebruik van zonnepanelen, zuinig energieverbruik en inkoop van duurzame energie met zogenaamde Garanties Van Oorsprong.

Foto: PostNL

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan Dier- en duurzaam met de hondenriemen van Frenky Lewis: Het Patagonia van dogwear.