Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ben jij geïnteresseerd in verschillende lifestyle-producten zoals beautyproducten, meubels, kleding, eten en huishoudelijke producten, maar zie je deze het liefst in een duurzaam jasje? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Deze maand heeft Green Up zijn allereerste vestiging geplaatst aan de Utrechtse Stadhuisbrug waar je alleen producten kunt vinden die van duurzame materialen zijn gemaakt.

Green Up concept

Green Up is opgericht door Patrick Beckers en Janneke Kreek met de missie om veel mensen te kunnen verleiden toch te kiezen voor duurzaamheid en zo een beweging tot gang te brengen. In het warenhuis kun je verschillende kleine ondernemers vinden die samen één geheel vormen. Voor de ondernemers is het belangrijk om een plek te creëren waar bezoekers voor een laagdrempelige prijs duurzame keuzes kunnen maken. Vaak wordt er bij ‘duurzaamheid’ meteen gedacht aan dure producten door de geupcyclede materialen. Je kunt echter al duurzaam bezig zijn door simpelweg een duurzame afwasborstel van €2,49 te kopen, die ook nog eens enorm lang meegaat!

Winkels

In het pand vind je verschillende ondernemers met verschillende productgroepen. Zo heb je vintage kleding winkels als Planet Hugs, Common & Sense en house of Useless, maar ook E&CO waar je cadeau-, interieur- en kledingproducten kunt vinden. Ben je op zoek naar een nieuw salon tafeltje? Dan kun je terecht bij meubelwinkels als I like Vintage, Old’s Cool en Jan’s Vintage. Na de tocht door het warenhuis kun je heerlijk nagenieten van een wijntje en duurzaam, voedzaam eten in de botanische binnentuin.

Collection of various succulent plants and Mesh market bag with bamboo cutlery, reusable bottles, eco cotton bags, house cleaners and bathroom accessories on wooden background. Sustainable lifestyle. Plastic free concept.

Het is dus echt een plek geworden waar kleine ondernemers elkaar hebben gevonden waarin ze hun collectie kunnen presenteren en verkopen. Voor de mensen is het nu erg gemakkelijk om in één gebouw verschillende duurzame producten te vinden door het shop-in-shop concept.

Renovatie

Voordat Green Up zich gevestigd had, kon je hier nog de boekwinkel Broese en de bibliotheek vinden. Veel van het oude interieur, zoals boekenkasten, is overgenomen, aangezien Green Up hier voor maar tweeënhalf jaar in zullen bevinden. Het pand van maar liefst 1400 m2 is door de gemeente verhuurd tot 2024 zodat ze kunnen werken aan een toekomstbestendig plan voor een grote renovatie van het pand.

Duurzame onderneming? Doe mee aan Green Up!

Green Up is nog steeds op zoek naar verschillende ondernemers met een eigen verhaal en eigen bijdrage voor een duurzamere toekomst. Heb jij dus een eigen onderneming zoals een repairshop of ben je een kapper, maar ben je nog steeds op zoek naar een plek waar jij je kunt vestigen? Meld je dan snel aan, want het warenhuis is erg centraal gevestigd waardoor hier veel kansen liggen voor jou.

Doe mee en maak ook deel uit van het circulaire concept waarbij je vele mensen kunt inspireren mee te doen met het veranderen van hun levensstijl met een oog op de toekomst.

Wil je meer lezen over duurzame producten? Lees dan hier verder.