Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ShareYou is een spullendeelplatform waarop je je spullen kunt delen met je buurtgenoten. Of waarop je zelf spullen kunt huren van mensen in de buurt. Zo hoef je niet voor elk klein klusje weer een nieuw apparaat aan te schaffen en ligt jouw eigen boormachine niet alleen maar stof te verzamelen in de schuur. Het platform stimuleert mensen om minder actief deel te nemen aan de huidige consumptiemaatschappij. 

Spullen delen versterkt de band tussen buurtgenoten

Iedereen heeft spullen in huis die niet het hele jaar door gebruikt worden. Wellicht zelfs maar enkele keren voordat ze jaren op zolder belanden. Denk hierbij aan een ladder, statafels voor een feestje, een kruiwagen, een betonboor of een luxe partytent. Waarom zouden we deze spullen allemaal individueel kopen, als we ze ook makkelijk kunnen delen?

Sommige spullen hebben onze buurtgenoten in huis en sommige dingen hebben we zelf in huis. Tel daarbij op dat de meeste mensen met alle liefde spullen uitlenen of verhuren aan anderen als ze toch niet gebruikt worden. Door deze spullen met elkaar te delen, sla je twee vliegen in één klap.

Het delen en verhuren van spullen kan zelfs de band tussen buurtgenoten versterken. Het is een leuke manier om de mensen in de buurt een keer te ontmoeten of beter te leren kennen.

Delen op basis van vertrouwen wordt daardoor makkelijker. Wellicht kom je er zelfs achter dat je een gezamenlijke liefde voor klussen hebt als je de boormachine aan het eind van de straat ophaalt.

Milieu-vriendelijk én geldbesparend

Op spullendeelplatform ShareYou kunnen gebruikers hun spullen gemakkelijk delen of verhuren aan hun buurtgenoten. Het delen van je spullen is duurzaam en je hoeft minder geld te besteden aan nieuwe producten. Als we met z’n allen minder apparaten kopen en weer weggooien, hoeft er ook minder geproduceerd te worden. Dat is goed voor het milieu.

Door je spullen te delen of te verhuren kun je ook nog eens een centje bijverdienen. Je geeft minder geld uit aan spullen die je wellicht maar enkele keren gebruikt en je krijgt geld voor de apparaten die normaal in de schuur liggen. Wel betaal je een klein bedrag aan het spullendeelplatform om advertenties te mogen plaatsen: 9,95 euro per jaar.

Het doel van het spullendeelplatform

Oprichters Martijn Arents en Angelique Martinus zijn spullendeelplatform ShareYou gestart om zoveel mogelijk mensen te stimuleren om deel te nemen aan de circulaire economie en de deeleconomie.

Ze hopen dat consumenten bewuster gaan kopen en producenten gestimuleerd worden om producten te maken met een langere levensduur. Alleen samen kunnen we de productie van goederen terugdringen, waardoor het milieu minder zwaar wordt belast.

Ben je geïnteresseerd in meer van dit soort platforms? Lees dan hier verder over de kledingbibliotheek.

Beelden: ShareYou