Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Het bovenste segment in de wereld van elektrisch rijden wordt momenteel wereldwijd gedomineerd door de diverse modellen van Tesla. Maar wellicht komt daar binnenkort verandering in. Er werd deze week bekend gemaakt dat de elektrische auto’s van Lucid Motors binnenkort naar Europa komen, waar zij net zoals in de VS de concurrentiestrijd aan willen gaan met Tesla. Ligt er gevaar op de loer binnen het topsegment van elektrische auto’s? 

Elektrisch rijden in Nederland

De luxueuze Model S van Tesla verscheen in 2012 op de markt en was in 2015 al ’s werelds best verkochte elektrische auto. Rond 2013 kwam de eerste Model S in Nederland. Marktintroductie Lucid Motors

Binnenkort ligt er waarschijnlijk gevaar op de loer voor Tesla. Want volgens verschillende geruchten en berichtgeving duurt het niet lang meer voordat Lucid Motors de Europese markt zal betreden. Lucid legt met zijn model Air al enige tijd het vuur aan de schenen van Tesla in Amerika. Een luxe elektrische auto, met een maximum range van 840 km bij het nieuwste model (Lucid Air Dream) – de langste range tot nu toe in de BEV-markt. En dat voor een zeer schappelijke prijs. De goedkoopste uitvoering, de Lucid Air Pure, zou omgerekend zo’n 66.000 euro kosten en heeft 653 km bereik. Tot nu toe is de VS de enige markt waar de auto verkrijgbaar is. Het relatief jonge Amerikaanse automerk, wat zich vestigde in 2020,  laat nu tegenover het Britse Autocar weten dat het vanaf juni ook auto’s naar Europa zal gaan verschepen.  

Rivaal van Tesla?

Lucid positioneert zich als rivaal van Tesla. Het is dan ook een van de weinige nieuwkomers in de wereld van de elektrische auto die tractie verkreeg na de beursgang vorig jaar, aldus Business Insider. Vele BEV-startups probeerde dat, maar faalde al snel.  Aan het roer van Lucid staat Peter Rawlinson. Een voormalig hoofdingenieur van de Model S (onder Elon Musk, CEO van Tesla). Hij verliet Tesla na drie jaar, omdat hij zich gefrustreerd en beperkt voelde in zijn werk daar. Nu heeft Rawlinson de ambitie om het op te nemen tegen Tesla.  Voor een aanbetaling van 900 euro krijg je een plekje in de wachtrij voor een Lucid auto. 

Meer lezen over de BEV-markt? Lees dan ‘Solid state-batterij verandert de toekomst van elektrisch rijden’.