Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Fastfoodketen Burger King bouwt het Londense filiaal op Leicester Square om tot een 100% plantaardig restaurant. Vanaf 14 maart tot en met 14 april, zal het menu helemaal plant-based blijven. Dat betekent dat het  volledige 25-item menu, waaronder ook de wereldberoemde Whopper deze maand vegan-vriendelijk is.

Meer aandacht voor duurzaamheid 

Binnen de wereld van fastfood komt steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Bekende ketens zoals McDonalds en KFC lijken zich steeds meer in te zetten voor een betere planeet. McDonalds opende enkele tijd geleden een klimaat-neutrale vestiging en KFC ging in de VS een bijzondere samenwerking aan met Beyond Meat. 

Zo volgt ook Burger King. In 2019 ging de fastfood keten al een samenwerking aan met de Vegetarische Slager. Zij zette samen onder andere de no-meat Whopper en de vegetarische kipnuggets op het menu.  Vorig jaar oktober opende Burger King op de Paseo del Prado boulevard in Madrid voor een beperkte tijd de “Vurger King”. Daar serveerde de keten 100 procent vleesvrij voedsel.


Plant-based Burger King

Nu gaat Burger King nog een stapje verder. Op Leicester Square kan men sinds 14 maart een volledig plantaardige Burger King vestiging vinden. Naast bestaande opties zoals de Vegan Royale, de Plantaardige Whopper en de onlangs gelanceerde veganistische, introduceert de fastfoodketen nu meer dan 15 nieuwe vleesvrije menu-onderdelen. Het lijkt onderdeel van de rebranding en herlancering van de Leicester Square locatie. Ook zal voor het eerst het kindermenu beschikbaar zijn in plant-based variant. De locatie blijft een maand open. 

“Het (limited edition) menu is een direct gevolg van onze focus op veganistische en plantaardige innovatie. Het gaat hand in hand met onze doelstellingen. Wij willen tegen 2030 een 50% vleesvrij menu te hebben,” zegt Katy Evans van Burger King UK. “Wij staan voor plant-based eten zonder compromissen op smaak en beleving.”


Powered-by the Vegetatische Slager

Alle opties op het menu van het fastfoodbedrijf worden geproduceerd in samenwerking met De Vegetarische Slager. Een vegetarisch en veganistisch vleesmerk van Nederlandse bodem. In 2018 werd de Vegetarische Slager door Unilever overgenomen. De Vegetarische Slager verzorgd Burger King inmiddels van alle vegetarische alternatieven op het menu in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten,  China, Latijns-Amerika en de Cariben. 

Wil je meer lezen over vegan eten? Lees dan hier verder.