Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Koffielovers opgelet: want straks kun je zonder schuldgevoel een heerlijk kopje Nespresso koffie drinken. Het merk laat in een persbericht weten dat ze overstappen duurzame koffiecups. Dat betekent: weg met de aluminium waste, en hallo biologisch afbreekbare cupjes! De duurzame Nespresso cups worden in de lente gelanceerd in Frankrijk en Zwitserland. Andere Europese landen volgen laten dat jaar.

Duurzame Nespresso koffiecups

Nespresso komt met een op papier gebaseerde, biologisch afbreekbare versie van zijn aluminium koffiecups voor eenmalig gebruik. Dat meldt het grote koffieconcern in een persbericht. De nieuwe cups zijn moeten alternatief bieden ‘voor diegenen die de voorkeur geven aan en de mogelijkheid hebben om te composteren’. De huidige aluminium capsules zijn volgens het bedrijf al duurzaam, omdat ze recyclebaar zijn en gemaakt van 80% gerecycled aluminium. Maar in werkelijkheid, belanden deze cups vaak in de prullenbak, en worden ze dus niet gerecyceld. Daar hoopt het bedrijf nu verandering in te brengen. Vanaf de lente van 2023 zijn ze in de eerste twee landen, Frankrijk en Zwitserland, beschikbaar. Later dat jaar volgen andere Europese landen, waaronder Nederland.

Lees hier onze Top 10 duurzame Nespresso-machine koffiecups

Nespresso B-corp

Begin 2022 werd Nespresso officieel een B-corp. Het woord B Corp betekent ‘Benefit Corporation’. Het is een speciale certificering die laat zien dat je het als bedrijf én ondernemer belangrijk vindt om je in te zetten voor duurzaamheid. Nespresso in het persbericht: “Wij zijn meer dan ooit toegewijd aan het verbreden van de duurzame keuzes die we onze consumenten bieden.” Ondanks dat Nespresso een B-corp is, kreeg het koffieconcern de nodige kritiek. Zo werd Nespresso onlangs nog in verband gebracht met kinderarbeid in Guatemala en uitbuiting in Zwitserse fabrieken. Of de nieuwe koffiecups een goedmakertje zijn, is nog maar de vraag.

Biologisch afbreekbare Nespresso cup

Naar eigenzeggen kostte het Nespresso drie jaar aan onderzoek en ontwikkeling om deze thuis composteerbare papieren capsule te ontwikkelen. Het bedrijf heeft ingezet op het ontwikkelen van de hoogwaardige koffie waar het merk bekend om staat – zonder in te leveren op het gebied van smaakbeleving. “Het gaat hier om het beschikbaar stellen van nog een andere duurzame keuze, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.” aldus Nespresso.

Wil je meer lezen over duurzame initiatieven van bedrijven? Lees dan Zeeman en Prénatal gaan voor ‘leefbaar loon’ in India