Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pieter Pot, de online supermarkt die onverpakte en plastic-vrije producten aanbiedt, heeft financiële problemen. Aandeelhouders hebben een brief gestuurd naar leveranciers om hen te waarschuwen voor een mogelijke faillissement. Ook heeft het bedrijf aan zijn schuldeisers gevraagd om een deel van hun vorderingen weg te strepen. Gaan zij niet akkoord, dan is het bedrijf failliet, aldus vakblad RetailTrends.

Pieter Pot: de circulaire supermarkt

Pieter Pot begon in 2019 als Nederlandse startup. Het bedrijf biedt een antwoord op de groeiende afvalberg door jouw boodschappen thuis te bezorgen in mooie glazen statiegeldpotten. Is je pot met pasta leeg? Dan vult Pieter Pot hem weer in. In 2021 heeft het Rotterdamse bedrijf zo al al meer dan 1 miljoen plastic verpakkingen bespaard dankzij deze bezorgdiensten. Het merk groeide razendsnel en nieuwe klanten kwamen zelfs op een wachtlijst terecht om gebruik te kunnen maken van de circulaire supermarktdienst. Eind 2021 maakte het merk zelfs bekend plannen te hebben om het concept ook te lanceren in Duitsland en België.

In zwaar weer

Maar nu lijkt het bedrijf zich in zwaar weer te bevinden. De verkoopvolumes van Pieter Pot zijn na de coronacrisis niet voldoende gestegen. Als de supermarkt niet in staat is om tot een overeenkomst te komen met schuldeisers, zal het bedrijf failliet gaan volgens een artikel van RetailTrends. Jordan Koppelle en Dominique Rommers, de huidige aandeelhouders van Pieter Pot, hebben een brief gestuurd naar leveranciers met het verzoek om akkoord te gaan met een gedeeltelijke betaling van openstaande rekeningen. Als dat niet lukt, is het einde verhaal voor Pieter Pot.

Nadert Pieter Pot faillissement?

In de brief staat namelijk ook dat zij de aandelen van Pieter Pot hebben overgenomen van voormalige aandeelhouders Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt om te voorkomen dat het bedrijf failliet zou gaan. Schoemaker geeft in een reactie aan De Ondernemer aan dat hij ‘aangeslagen’ is omdat de marges bij Pieter Pot te klein waren om het bedrijfsmodel rendabel te maken met de huidige verkoopvolumes.Het is nu afwachten hoe de leveranciers en schuldeisers reageren op de brief.

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan Plasticetende bacterie goed nieuws of niet?