Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bij de jonge generatie is Mr. Beast één van de bekendste YouTubers van de wereld. In de meeste video’s van Mr. Beast doet hij iets goeds voor anderen met zijn eigen geld. Zo opent hij winkels waarin de klanten alles gratis mee mogen nemen, geeft hij duizenden dollars fooi aan serveersters en koopt hij auto’s, huizen en spullen voor zijn vrienden. Niet altijd even duurzame acties, maar daar brengt hij nu verandering in.

Op het gebied van klimaat heeft Mr. Beast zich nu gemengd met een bijzondere actie. Ik Oktober 2019 kwam de website teamtrees.org online met één duidelijk doel: 20 miljoen bomen planten. Iedereen kon doneren en voor één euro kwam er weer een boom bij op de teller.

Treelon Musk

Het begon pas echt te lopen toen hij andere bekende mensen zo ver kreeg om flink te doneren aan #TeamTrees. Toen Elon Musk van Tesla één miljoen dollar doneerde en zijn twitter naam veranderden in “Treelon” kwamen er steeds meer donaties binnen. Omdat er op de website een klassement stond wie de meeste bomen heeft gedoneerd kwamen er steeds meer invloedrijke mensen bij die boven aan de lijst wouden staan. 

Inmiddels is er 20 miljoen dollar binnengehaald en daarmee is het doel ruim op tijd bereikt. Om de bomen ook echt te kunnen planten werkt de website samen met de Arbor Day Foundation. Alle donaties gaan meteen richting deze stichting die inmiddels bijna 50 jaar ervaring heeft met het planten van bomen. De bomen moeten voor december 2022 geplant zijn en worden verspreid over de hele wereld. 

Het planten van deze bomen wordt niet gezien als dé oplossing voor klimaatverandering maar Team Trees geeft zelf ook aan dat ze vooral aandacht willen en een positieve bijdrage willen leveren. Volgens de Arbor Day Foundation zullen 20 miljoen bomen een belangrijke bijdrage leveren aan de opname van CO2.