Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Voedselverspilling is al jaren een groot probleem in de westerse wereld en hier is nog altijd geen goede oplossing voor gevonden. In Nederland wordt zo’n 9 procent van het voedsel dat we aanschaffen weggegooid zonder te consumeren. Gemiddeld gezien is dit meer dan 34 kilo per persoon per jaar. En dat terwijl we ook nog altijd voor het vraagstuk staan hoe we in de toekomst voor de groeiende wereldbevolking genoeg voedsel kunnen produceren. Deze nieuwe app wil hier verandering in brengen. 

De Bubble Food Tracker tegen voedselverspilling

Gelukkig zijn er veel mensen bezig met dit vraagstuk en er zijn continu nieuwe hulpmiddelen om mensen te helpen met het tegen gaan van voedselverspilling. Zo is er door een Braziliaanse ondernemer een food tracker ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat je bewuster omgaat met je voedsel. Bijkomend voordeel is dat deze ondernemer, Altino Alexandre, een getalenteerd ontwerper is en veel tijd heeft besteedt aan het design van het product. 

De Bubble food tracker is verbonden met een applicatie op je telefoon die je gebruikt tijdens het doen van je boodschappen. De food tracker zelf is een opbergplaats voor al je voedsel die automatisch registreert wat er in de food tracker ligt. Zo heb je op je telefoon een overzicht van wat je in huis hebt en weet je beter wat je in de supermarkt nodig hebt. Dit voorkomt dat je te groot inkoopt, en misschien voedsel moet weggooien na een aantal weken. 

Prijzige ontwikkeling

Het ontwerp van de Bubble en de applicatie lijken inmiddels klaar. Het is wachten of het de Braziliaanse ondernemer lukt om het concept ook echt op de markt te brengen. Er zijn forse investeringen gedaan in de app, dus de verwachtte prijs kan hoger liggen dan wat de consument ervoor wil betalen. Hopelijk brengt het andere ondernemers op goede ideeën om ook aan de slag te gaan met het terugbrengen van de voedselverspilling.

Meer lezen over voedselverspilling. Klik dan hier.