Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De zon begint weer veel te schijnen en de temperaturen stijgen. Het is weer tijd om veel tijd in de tuin door te brengen. Maar zou je iets meer leven in de brouwerij willen brengen? Lees dan hier onze 6 tips om veel vogels naar je tuin te lokken!

Met het mooie weer zitten we allemaal meer buiten. Bij voorkeur blijven we nog wel zo veel mogelijk thuis, dus is het het perfecte moment om in de tuin te zitten. Veel mensen kunnen erg genieten van een middagje in de tuin met vogelgeluiden op de achtergrond. Misschien heb je al wat zaadjes neergelegd, maar komen ze nog niet vaak langs. Gelukkig hoef je geen fervent vogelaar te zijn om de dieren naar je tuin te halen. Wil jij ook meer vogels in de tuin? Lees dan snel verder.

meer vogels in de tuin

Tip 1. Gras, gras en gras

Deze had je waarschijnlijk zien aankomen. Vogels houden van gras! Of beter gezegd: vogels houden van de insecten en wormen die in het gras leven. Door een grasveldje in je tuin aan te leggen, hebben de vogels veel eten om uit te kiezen.

Tip 2. Niet alleen vogelhuisjes, maar ook nestmateriaal

Veel mensen denken als eerste aan vogelhuisjes om de vogels te lokken. Hoewel vogelhuisjes zeker handig zijn, moet er ook voldoende nestmateriaal in de buurt zijn voor de vogels om het huisje comfortabel te kunnen maken. Denk hierbij aan takjes en bladeren, maar ook gras en mos.

Tip 3. Drinkbadjes of vijvers

Vooral in de zomer kan het erg droog worden voor de vogels. Help ze te hydrateren door water in je tuin te zetten. Dit kan in de vorm van een vogelbadje of zelfs door een vijver aan te leggen.

Tip 4. Kies dichte bomen en struiken

Door dichte bomen en struiken te kiezen, creëer je veiligheid en beschutting voor de vogels. Om meer vogels in de tuin te lokken is deze tip dus zeker handig om toe te passen!

Tip 5. Neem planten die in verschillende jaargetijden groeien

Op die manier komen meer vogels in de tuin het hele jaar door. De verschillende planten zullen een breed scala aan insecten aantrekken, die gewaardeerd worden door verschillende vogelsoorten.

Tip 6. En als laatste: niet te actief zijn!

Zodra je de nodige veranderingen hebt gemaakt om je tuin aantrekkelijk te maken voor de vogels, is het goed om de natuur zijn gang te laten. Hark de bladeren eens niet op, snoei de bomen wat later, en laat die klimplant even overal overheen groeien. Juist die natuurlijke wildernis in je tuin zal de aandacht trekken van veel leuke vogels!

Wil jij één zijn met de natuur? Lees dan ook ons artikel over Zelf een moestuin beginnen!