Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan worden er allerlei duurzame alternatieven bedacht om onze levensstijlen een beetje aan te passen. Zo doen we allemaal wel wat. De buurvrouw kiest bijvoorbeeld voor zonnepanelen en Bob…? Die ging lekker bakfietsen! Dat voelt goed én is het ook. Al helemaal als ze gemaakt zijn met oog voor duurzaamheid zoals de Dolly Bakfietsen. Het kan zo makkelijk zijn als met de wind mee fietsen!

Duurzame elektrische fiets

Wat is er nou eigenlijk duurzaam aan de Dolly bakfiets? Dat zit hem in de bak & in de fiets. Dat laatste gedeelte snappen we vast allemaal. Het is natuurlijk veel beter om de fiets te pakken en de auto te laten staan. Ten minste, een auto die gebruik maakt van fossiele brandstoffen dan. Nieuwe ontwikkelingen zoals de zonne-auto laat ik voor nu buiten beschouwing.

Wat verder opvallend is aan de Dolly Bakfiets – in vergelijking tot andere fietsenbakkers zoals de Urban Arrow – is de duurzaamheid van de bak zelf. De kunststofbak is recyclebaar, stevig én doorgaans veel lichter dan andere alternatieven. Een ander oogpunt voor duurzaamheid in deze fiets betreft het lokale productieproces. De fietsen worden in sociale werkplaatsen in Nederland gebouwd. De meeste onderdelen zijn ook afkomstig uit Nederland.

Goed alternatief

Wellicht wil je een elektrische bakfiets kopen, maar maak je je zorgen over de duurzaamheid van de batterijen die nodig zijn voor de fiets. Terechte zorgen. Het is namelijk bekend dat deze batterijen een ecologische voetafdruk achterlaten door de grote hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de productie. Dit artikel gaat hier verder op in en concludeert dat een elektrische fiets vooral duurzaam is wanneer deze de auto of scooter vervangt. 

Dat is precies waar de elektrische bakfiets goed voor is: dienen als alternatief voor de auto. Zo’n bak is natuurlijk multifunctioneel waarin je van alles kunt vervoeren. Veelvoorkomend zijn de kinderen die er mooi in kunnen zitten én ook veilig met allerlei opties waar de Dolly Bakfietsen over beschikt. Maar denk naast je kinderen ook aan spullen, je hond of misschien ga je er zelfs wel mee kamperen. De mogelijkheden zijn eindeloos én het zijn vooral ook gelegenheden waarin men hiervoor in veel gevallen voor de auto zou hebben gekozen. Dat is dus top om in die situaties de verandering te maken!

Dolly Bakfietsen voor de zakelijke gebruiker

Maar wat nou als we de elektrische bakfiets vergelijken met de gewone bakfiets? Een gewone bakfiets heeft dan weliswaar een lagere milieu-impact, maar we zien doorgaans toch dat dit niet altijd op kan tegen de voordelen die een elektrische bakfiets heeft. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die steeds meer fietsen inzetten voor het bezorgen van pakketten of producten. Zij willen graag snel en veel leveren, waarbij wellicht momenteel gebruik gemaakt wordt van een auto of busje. Voor hen is het veel aantrekkelijker om over te stappen op een elektrische bakfiets. 

Om ook op dit vlak het verschil te kunnen maken heeft Dolly Bakfietsen hiervoor een speciale variant ontwikkeld, voor en door zakelijke gebruikers. Deze beschikt dan over een bak met handige deksel dat het vervoeren van spullen nog wat idealer maakt. Om voor iedereen de overstap wat makkelijker te maken, bieden ze aan om de elektrische fiets te testen door middel van een vrijblijvende proefrit. Al met al dus een goed alternatief voor het autorijden én natuurlijk ook een veel gezonder alternatief. Fietsers klaar? Bakken maar!