Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

In 2018 had één op de vier mensen op aarde een smartphone. Dit getal blijft nog altijd in rap tempo stijgen. Vorig jaar werden er alleen al meer dan 1,4 miljard smartphones verkocht. Ook dit cijfer neemt ieder jaar weer toe. Maar voor de productie van zo veel smartphones zijn ook veel grondstoffen nodig. Dit is een probleem, want in de komende 100 jaar zullen zes van de belangrijkste grondstoffen opraken. Het Nederlandse bedrijf Fairphone probeert dit op te lossen door een modulaire en duurzame smartphone te maken. Maar hoe goed is de Fairphone 4 camera? Wat zijn de Fairphone 4 specs? En wat voor keuzes heb je uit Fairphone 4 cases en screen protectors? Lees snel verder voor de Fairphone 4 review.

Wat maakt de Fairphone duurzame smartphone?

Fairphone heeft als doel de smartphone industrie van binnenuit te transformeren. Dat doen ze door deze bij het productieproces aan te pakken. Zo vinden ze het belangrijk dat er meer gerepareerd en geüpgraded in plaats van vervangen wordt. Alle apparaten van Fairphone zijn modulair. Dat wil zeggen dat de telefoons uit allerlei individueel te vervangen onderdelen bestaan. Zo kan je bijvoorbeeld de camera of het scherm van de Fairphone af klikken en er een nieuwe op plaatsen. De onderdelen bestel je zo van hun website.


Een ander groot voordeel van een modulaire smartphone is dat je niet iedere één of twee jaar een nieuwe smartphone hoeft te kopen wanneer er bijvoorbeeld een nieuw toestel met betere camera op de markt komt. Bij de Fairphone koop je dan gewoon een nieuwe camera module en klik je deze eenvoudig op je oude toestel! Verder doet Fairphone nog veel meer om de koop van jouw nieuwe smartphone zo duurzaam mogelijk te maken. Zo recyclen ze minstens evenveel E-waste (elektronisch afval) als dat er toestellen bij hun over de toonbank gaan en zijn ze de enige smartphonefabrikant die Fairtrade Gold gebruikt.

Review Fairphone 4: Specs

De Fairphone 4 is de nieuwste smartphone van de Nederlandse fabrikant. Je zou kunnen verwachten dat je bij de aanschaf van de meest duurzame telefoons inlevert op kwaliteit. In het geval van de Fairphone 4 is niets minder waar. De Fairphone 4 camera is een 48 MP dual-camera. Daarnaast is de Fairphone 4 in 256GB of 128GB te koop. Ook heeft de Fairphone een grote batterij van 3900 mAh en een helder full-HD display. Kortom, deze smartphone is zowel duurzaam als krachtig! Combineer de Fairphone 4 met een screen protector en een Fairphone 4 case het strakke design extra lang mooi blijft.

EcoToday’s ervaring

Na de Fairphone 4 uitvoerig getest te hebben, zijn we nog meer overtuigd dat deze duurzame smartphone een grote stap voor de industrie is. Het is namelijk een kwalitatief hoogwaardig toestel die eenvoudig in het gebruik is. Van de plastic-vrije verpakking tot de te verwisselen modules, alles wat we gezien hebben is bewust gedaan en past zeer goed bij waar EcoToday voor staat.

Wil jij deze duurzame smartphone zelf ervaren? Koop de Fairphone 4 nu hier!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens