Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Op 1 juli opende McDonald’s een unieke vestiging in het Walt Disney World Resort in Florida. Dit restaurant is speciaal vanwege het design; de buitenkant is namelijk helemaal bedekt met zonnepanelen en vangt regenwater op. Dankzij dit ontwerp genereert het gebouw genoeg energie om het hele McDonald’s filiaal op zonne-energie te laten werken. De internationale keten wil het restaurant gebruiken om bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

McDonald’s op zonne-energie heeft verminderd energieverbruik

In 2030 moet McDonald’s zijn uitstoot met 36% hebben verminderd om de gestelde doelen te behalen. Het bedrijf is op zoek naar verschillende manieren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het restaurant in Florida dient daarom als testlab voor duurzame alternatieven die opgeschaald kunnen worden.

Naast een nieuw gebouw kijkt de keten ook naar mogelijkheden voor het vervangen van andere apparatuur. Ze kijken naar kookplaten die stand-by gezet kunnen worden wanneer het rustig is, en koelapparaten met een lager energieverbruik. Ook zijn er experimenten waarin ze de temperatuur controleren door middel van frisse lucht en ventilatoren.

Zonnepanelen en een groene muur

Door de focus te leggen op het verminderen van energieverbruik, is het mogelijk om de benodigde energie op te wekken met behulp van de zonnepanelen op het dak en in het glas. De locatie in Florida maakt gebruik van 1066 zonnepanelen die jaarlijks 600.000 kWH elektriciteit opwekken.

De ‘groene’ muur aan de buitenkant reguleert de temperatuur in het restaurant. De muur is bedekt met planten die water vasthouden en de hierdoor de ruimte koel houden. De multinational is niet van plan om de gebruikte middelen in de pilot direct toe te passen in alle filialen, maar ziet wel in dat bepaalde elementen gebruikt kunnen worden in alle vestigingen.

Wil je verder lezen over zonne-energie? Lees dan hier verder.