Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Onderdeel van Ecoteers

Makkelijke kamerplanten: De beste opties voor in huis!

Makkelijke kamerplanten: Ideaal als je je huis een beetje wilt opfleuren met groen, maar geen ster bent in het verzorgen van planten. Helaas kosten de meeste kamerplanten veel tijd en aandacht om ze te onderhouden.

Het vergeten van de planten water geven is een veelvoorkomend geval. Bovendien weten mensen vaak niet waar in het huis je een bepaalde plant neer moet zetten. Natuurlijk zijn er ook planten die wat minder onderhoud en liefde nodig hebben.

Hieronder vind je een paar makkelijke kamerplanten, neem vooral even een kijkje!

Calathea Orbifolia

Makkelijke kamerplanten

De Calatheo Orbifolia is een donker paarse/groene kamerplant. Deze middelgrote plant groeit binnen de 40 en 60 centimeter hoog. Het kenmerk van de Calathea Orbifolia, ook wel de pauwenplant genoemd, is dat de bladeren in de avond opkrullen. ‘S ochtends en ‘s middags, wanneer het licht is, klappen de bladeren uit om het zonlicht op te vangen. De positie in huis is van belang bij deze plant. De pauwenplant mag namelijk niet in direct zonlicht. Het beste is om deze op een halfschaduw plek neer te zetten. Eenmaal op de juiste plek, heeft de plant verder relatief weinig verzorging nodig. Ongeveer twee keer per week water geven is voldoende in de zomer. In de winter kan dit zelfs één keer per week zijn. De bodem moet licht vochtig blijven. Een handige tip: Als je bladeren gaan hangen of opkrullen, krijgen ze te weinig water. Als de bladeren verouderd zijn en verkleuren, kan je de bladeren afknippen.

Makkelijke kamerplanten

Philodendron Monstera Deliciosa

Een van de makkelijke huiskamerplanten is de Philodendron Monstera Deliciosa, ofwel; de gatenplant. De gatenplant is er in verschillende maten, van 20 tot 100 centimeter. Deze plant houdt er ook niet van om constant in het felle zonnetje te staan, maar af en toe een paar zonnestralen aan het begin en eind van de dag vindt deze plant wel fijn. Deze groene kamerplant heeft ook weinig water nodig. In de zomer één tot twee keer per week en in de winter één keer per week. Deze makkelijke kamerplant is ideaal voor de plantenliefhebbers die geen groene vingers hebben. Je kan deze plant kopen voor slechts €18.95.

Aloë Vera: Hydraterend en makkelijk te onderhouden

Groene kamerplant

De meesten kennen Aloë Vera als een hydraterende gel om puistjes tegen te gaan. Maar wist je dat Aloë Vera ook een erg leuk, klein en goedkoop plantje is om in de kamer te hebben staan. Voor slechts €13.95 staat deze plant bij jou in huis. Meestal is de huiskamerplant tussen de 25 en 60 centimeter lang. Aloë Vera is de ideale plant voor mensen die vaak vergeten planten water te geven, aangezien deze plant niet veel water nodig heeft.

In de herfst en de winter kan deze plant overleven zonder water voor een paar weken. In de lente en zomer heeft de plant af en toe een klein beetje water nodig. De hoeveelheid water hangt ook af van de plek waar deze plant staat. Staat de Aloë Vera in de volle zon voor een paar uur per dag, dan zul je merken dat de grond sneller is uitgedroogd. Staat de kamerplant op een halfschaduw plek? Dan duurt het wat langer voordat je water moet geven.

Sierananas: De kleurrijke kamerplant

Makkelijke kamerplant

Op zoek naar een kleurrijke huiskamerplant? Wellicht is de sierananas dan wel iets voor jou. De plant heeft groene bladeren en een groene stengel, met op de bovenkant een rode bloem. De plant heeft een hoogte tussen de 20 en 40 centimeter. Het liefst staat de sierananas op een halfschaduw plek. Het perfecte plekje is dicht bij een raam, maar niet in de zon. Geef de sierananas twee keer per maand water. Verder staat de plant het liefst op een warm plekje in het huis. Dit is de ideale kleurrijke plant die weinig onderhoud vraagt.

Groene kamerplant

Pannenkoekplant

Zoals de naam al zegt, is de pannenkoekplant een plant waarvan de bladeren lijken op pannenkoeken. Deze leuke plant is erg gewild onder studenten en mensen die hun woonkamer op willen fleuren, omdat deze plant makkelijk tegen een stootje kan. Deze leuke plant kost namelijk weinig tijd. Eén keer per week een klein beetje water, en je plant is good to go. Net zoals de meeste makkelijke kamerplanten, houdt ook de pannenkoekplant niet van direct zonlicht. Wel staat de plant graag in daglicht.

Makkelijke kamerplanten: Geldboom

Makkelijke kamerplant

Last but not least: De geldboom. Ook al zit het woord geld in de naam, groeien er helaas geen briefjes van 50 aan deze plant. Toch is deze groene kamerplant echt een ware vondst. Hij is online te bestellen voor €17.95.

Kom je er wel eens achter na een week of drie dat je compleet vergeten bent om de planten water te geven? Dan is dit de plant voor jou. De geldboom hoeft namelijk pas om de twee tot drie weken een grote scheut water te krijgen. Twee keer per week water geven kan je dan ook beter overslaan, aangezien de plant beter groeit met een plons water in een langere tijd. Verder vindt de makkelijke kamerplant het niet erg om in de zon te staan, en een halfschaduw plek is ook geen probleem. Kortom, een heerlijke leuke plant met weinig onderhoud!

Zelf een plant kweken? Lees dan verder over pit kweken van je eigen huiskamerplant.