Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Een ambitieus doel drijft de 29-jarige Lisa Bouwmeester, de oprichter van het sieraden merk Lucid Leah. Met haar onderneming wil ze het grootste duurzame sieradenmerk ter wereld creëren, zegt ze tegenover Tubantia. Lucid Leah gaat namelijk verder dan alleen eerlijke productie van haar sieraden; zelfs het verpakkingsmateriaal is groen. Letterlijk: de verzenddoosjes zijn namelijk gemaakt van vers gemaaid gras, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsmissie van het merk.

Sieraden van Lucid Leah

Duurzaamheid en ethiek vormen de kernpijlers waarop Lucid Leah, een duurzaam sieradenmerk, is gebouwd. Bij Lucid Leah worden uitsluitend gerecyclede edelmetalen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het 18-karaats goud en 925 sterling zilver. Beiden worden hergebruikt van eerdere sieraden, post-consumer afval, industrieel recyclebare producten, restzilver of schrootzilver dat gesmolten is voor hergebruik. De materialen van Lucid Leah zijn daarnaast allemaal gecertificeerd en traceerbaar. De sieraden worden in Nederland ontworpen en geproduceerd in Bali. “Ik heb daar een leverancier gevonden die edelstenen verkoopt. Daardoor weet ik goed uit welk land, welke regio en mijn ze komen.” Dat maakt dat Lucid Leah volledig transparant kan zijn over haar materialen.

Nog een stap verder: alles moet duurzaam zijn

Naast het duurzame ontwerp van de sieraden zelf, wordt aan alles binnen de productie en verzending van de sieraden gedacht. De verzenddoosjes zijn gemaakt van vers gemaaid gras. En het tape dat wordt gebruikt om de dozen te sluiten wordt gemaakt van rerecycled papier. De lijm op deze tape wordt geactiveerd met water. De tekst op het kaartje dat bijgeleverd wordt is gedrukt met een speciale soja-inkt, en zelfs de visitekaartjes van Lisa Boumeester zelf zijn vervaardigd van landbouwafval. Daarnaast maakt ze gebruik van vloeipapier zonder bleek en wordt het logo in het sieradendoosje gestanst, waardoor inkt overbodig is. De inleg in de doosjes is gemaakt van eco-foam, dat eveneens bijdraagt aan de milieuvriendelijke benadering van het merk. Aan alles in het hele proces is wel gedacht. “Ik denk na over elke stap. Het product moet duurzaam zijn, goed voor natuur, mens en dier én er mooi uitzien.”, aldus Lisa tegenover Linda.nl.

1% for the planet

Daarnaast is Lucid Leah lid van 1% for the Planet. Als lid van deze internationale organisatie doneert Lucid Leah minimaal één procent van haar omzet aan goede doelen die zich inzetten voor onze planeet. Dit betekent dat een deel van elke aankoop rechtstreeks bijdraagt aan initiatieven die de wereld een betere plek maken. De betrokkenheid van Lucid Leah bij 1% for the Planet weerspiegelt hun diepgewortelde toewijding aan duurzaamheid en het behoud van onze planeet. Als voorvechter van positieve verandering in de sieradenindustrie, laat Lucid Leah zien dat bedrijven verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun impact op het milieu en een tastbaar verschil kunnen maken door middel van donaties en het compenseren van hun CO2-uitstoot.

Foto: Tubantia

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Schotse whiskyindustrie streeft naar klimaatneutraliteit en duurzaamheid