Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bijzonder nieuws uit Hollywood, waar Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio bekend maakt een samenwerking te zien met het merk Too Good To Go. Een Deens initiatief dat zich inzet tegen voedselverspilling. Het nieuws verspreidde zich snel via Twitter, maar wat houdt het precies in? Gaan TooGoodToGo en Leonardo DiCaprio binnenkort samenwerken?

TooGoodToGo

TooGoodToGo is een dienst die klanten verbindt met restaurants en winkels die onverkocht voedsel hebben. Via een app kunnen klanten bij hen een Magic Box reserveren tegen een klein prijsje. Wat er in die box zit, dat is vaak nog even en verrassing. Of je het nou bij de lokale bakker, supermarkt of groenteboer haalt: je kan er met TooGoodToGo altijd zeker van zijn dat je een aantal heerlijke producten hebt gered van de prullenbak. En dat blijkt nog altijd hard nodig: Volgens TooGoodToGo wordt jaarlijks ⅓ van al vet voedsel verspilt. Momenteel zijn er meer dan 25 miljoen geregistreerde gebruikers in Europa die samen al 45 miljoen maaltijden hebben gered!

Leonardo DiCaprio’s Tweet

En toen kwam er een Tweet van niemand minder dan Leonardo DiCaprio over het Deense anti-voedselverspilling merk. De acteur en Academy Award winnaar staat al lang bekend om zijn milieuactivisme. Sinds 2019 voegt hij de daad bij het woord als investeerder en adviseur in het nieuw opgerichte klimaattechnologie fonds van Princeville Capital. De Tweet laat doorschemeren dat TooGoodToGo waarschijnlijk een nieuw project wordt van het fonds. Maar om hoeveel het precies gaan en de verdere details van de samenwerking zijn nog niet bekend. 

Princeville Capital

Princeville Capital is dus een investeringsmaatschappij die zich richt op het ondersteunen van snel groeiende technologie gerelateerde bedrijven over de hele wereld. Het doel is om technologische innovatie steeds sneller te laten ontwikkelen, bedrijfsmodellen om te vormen en daarmee elke sector van de wereldeconomie te beïnvloeden. Princeville Capital onderscheidt zich door alleen samen te werken met baanbrekende technologie bedrijven die een positieve impact op het klimaat willen realiseren. Hoe de toekomst er precies uitziet tussen TooGoodToGo en Princeville Capital is nog even een raadsel… Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd!

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan Vinted start eigen bezorgdienst voor minder CO2 uitstoot