Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Willen we het klimaat redden, dan moeten we minder op vakantie. Althans, dat is wat ons vaak wordt verteld. En hoewel het klopt dat de meeste vakanties niet super duurzaam zijn, hoeft een vakantie niet áltijd samen te gaan met een grote CO2-voetafdruk. Hoe het wél kan, laat Sustainaway ons zien. Zij bieden een manier om duurzaam op reis te gaan. Zo selecteren ze bijvoorbeeld duurzame vervoersopties, unieke accommodaties en activiteiten waarmee je gegarandeerd iets nieuws beleeft. En dit allemaal klimaatneutraal! 

Duurzaam reizen, kan dat wel?

Duurzaam reizen is een vrij nieuw begrip. Recente klimaatrapporten en overstromingen door heel Europa zorgen ervoor dat we weer even stilstaan bij de huidige klimaatproblematiek. Steeds meer mensen willen een steentje bijdragen. Maar betekent dat dat we straks helemaal niet meer kunnen reizen? Nee, maar het moet wel anders. Dat is wat duurzaam reizen inhoudt: je bent bewuster bezig met jouw keuzes en kijkt kritisch naar de manier waarop je reist. Zo kies je bijvoorbeeld niet voor het vliegtuig voor een korte afstand vakantie of boek je een accommodatie binnen de Nederlandse grens. Wil je daar nog een schepje bovenop doen? Dan kun je tegenwoordig zelfs helemaal duurzaam reizen met Sustainaway! 

Klimaatneutrale reizen

Hoe werkt dat, klimaatneutraal op reis? Het zit zo: je boekt een reis bij Sustainaway door een van de bestemmingen binnen Nederland te selecteren. Sustainaway zorgt vervolgens voor een unieke accommodatie, duurzame activiteiten en een persoonlijke reisgids. Daarnaast krijg je tips voor duurzame vervoersopties en andere activiteiten waarmee je gegarandeerd iets nieuws beleeft. En dat allemaal klimaatneutraal.

Naast complete reizen vind je bij Sustainaway ook losse duurzame accommodaties. Kies bijvoorbeeld voor een verblijf in een totaal zelfvoorzienende blokhut, een gerenoveerde hooiberg of een vakantieboerderij met zonnepanelen op het dak. Iedere accommodatie voldoet daarmee aan een aantal duurzame eisen om de uitstoot van jouw verblijf zo laag mogelijk te houden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de isolatie, hoe de energie wordt opgewekt, hoe het afval wordt gescheiden én zelfs welke voedingsmiddelen je kunt consumeren uit ‘eigen tuin’.

De visie van Sustainaway

Zo biedt Sustainaway een manier om toch te kunnen blijven reizen en ontdekken, maar dan op een verantwoorde manier. Of het nu gaat om een klim- of zwemvakantie, of een biertje drinken in een nieuwe stad. Het jonge team van Sustainaway biedt iedereen een unieke en duurzame vakantie. Benieuwd hoe zij duurzame vakanties inrichten? Bekijk hun visie op duurzaam toerisme en ontdek welke richtlijnen Sustainaway hanteert.

Ben jij op zoek naar een unieke klimaatneutrale vakantie binnen Nederland? Neem dan een kijkje op Sustainaway.nl