Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tijdens de jaarlijkse Tokio motorshow vorige week demonstreerde het Japanse ministerie van milieu hun nieuwste uitvinding: een auto gemaakt van hout. In Japan zijn ze al langer bezig met de ontwikkeling van CO2-neutrale voertuigen. Het ministerie is ervan overtuigd dat een overstap op plantaardige materialen voor de productie van auto’s de toekomst is. Met deze uitvinding hopen zij tot wel 2000 kg CO2 te besparen per ontwikkelde auto. De volledige buitenkant van de  auto is gemaakt van cellulose nanovezels. Dit materiaal is niet alleen plantaardig maar ook super sterk en minder zwaar. Het gebruik van hout in plaats van staal zorgt voor een 10% reductie in gewicht van de auto. Dit heeft uiteraard ook weer positieve effecten op het brandstofverbruik.

Futuristisch uiterlijk

Wat ook opvalt aan de nieuwe Japanse auto is het uiterlijk. Door de scherpe hoeken, het nieuwe materiaal en de ‘’vlinder’’-deur heeft de auto een futuristisch uiterlijk. De auto lijkt echter wel op een goed moment te komen. Japan is namelijk niet de enige die bezig is met het ontwikkelen van een revolutionair design. De nieuwe Tesla trok recentelijk veel bekijks door het compleet nieuwe design en ook bij Peugeot worden er plannen gemaakt om ‘’de auto van de toekomst’’ op de markt te brengen. Met het nieuwe design en het duurzame materiaal lijken ze in Japan nu ook mee te gaan met deze trend.

Toekomstpraat

De auto zal voorlopig nog niet snel te zien zijn op de weg. Allereerst is het een model en zijn ze nog druk bezig met de ontwikkeling. Daarnaast blijkt uit een bericht van Carscoops dat het huidige model op waterstof loopt. Dit is natuurlijk een milieuvriendelijke brandstof maar door gebruik van deze brandstof in combinatie met het houten frame heeft dit model een maximumsnelheid van 20 km/h. De maximum snelheid mag hier dan wel langzaam naar beneden gaan maar het lijkt erop dat dit model toch nog iets te traag gaat voor normaal gebruik.