Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Goed nieuws uit de financiële markt. Want het lijkt erop dat investeerders steeds vaker de voorkeur geven aan startups die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dat blijkt uit een recent onderzoek in opdracht van Amazon. Het onderzoek toont aan dat Europese investeerders een zogenoemde “waardepremie” van 15 procent toekennen aan bedrijven met een sterke duurzaamheidsvisie.

71 procent kiest voor duurzaam

In de afgelopen twaalf maanden heeft meer dan twee derde van de investeerders (71 procent) gedetailleerdere informatie gevraagd over de duurzaamheidsprestaties van de startups waarin zij overwogen te investeren. Persoonlijke waarden en de ESG-toezeggingen (Environmental, Sustainability and Governance) van hun eigen organisaties worden genoemd als drijvende factoren achter deze interesse. Dit alles blijkt uit een onderzoek van Amazon, dat werd uitgevoerd onder Europese investeerders.

Het blijkt dat investeerders zich steeds meer zorgen zijn gaan maken over de duurzaamheid van startups en dit heeft grote gevolgen op hun investeringsbeslissingen. Meer dan de helft van de investeerders heeft in de afgelopen twaalf maanden een investeringsmogelijkheid voor een startup afgewezen vanwege zorgen over de duurzaamheid van het bedrijf.

Milieu impact bepalend

“Het huidige onderzoek benadrukt de onmiskenbare premie die wordt toegekend aan bedrijven met sterke duurzaamheidsreferenties. Het illustreert hoe de milieu-impact steeds meer bepalend is voor investeringsbeslissingen”, aldus Roeland Donker, Country Manager Nederland bij Amazon.

Uit het onderzoek blijkt ook dat een overweldigende meerderheid van de investeerders (84 procent) van mening is dat startups betere ondersteuning nodig hebben om de nodige stappen te zetten richting het implementeren van milieuvriendelijke praktijken. Bovendien geeft 81 procent aan dat meer dan de helft van de startups waarin zij geïnteresseerd zijn, niet beschikt over de juiste technologie en expertise om op een duurzamere manier te opereren.

Amazon Sustainability Accelerator

Dit onderzoek komt op een moment waarop Amazon en haar partners de deelnemende startups aan de Amazon Sustainability Accelerator aankondigen. De Amazon Sustainability Accelerator is een programma van 3 maanden dat startende bedrijven ondersteunt die consumentenproducten of recyclingtechnologieën ontwikkelen die een positieve impact hebben op het milieu! In de tweede editie van dit programma hebben meer dan 1.500 startups zich aangemeld.

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan Dit gebouw in Amsterdam is bijna 100% herbruikbaar