Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bomen planten in Nederland waar niemand meer aan mag komen. Met die gedachte begon een half jaar geleden de start van een nieuw project. Wij willen namelijk naast bomen die we door goede doelen laten planten, ook zelf in Nederland beginnen.

Hoewel we al enige tijd bezig zijn met het uitrollen van dit plan, kunnen we hier alle extra hulp bij gebruiken. Heb jij als individu, organisatie of onderneming middelen die ons kunnen helpen? Dan komen we heel graag in contact! We hebben hulp nodig op het gebied van regelgeving, permacultuur/bosbouw/natuurbeheer en juridische zaken. Onderaan het artikel vind je een PDF met informatie over dit vergroeningsproject en de hulp die we daarbij nodig hebben.

Het begin van een nieuw project

De bomenteller van Ecoteers (de organisatie achter EcoToday) is afgelopen week de 500 gepasseerd. Een mooi moment om een ander leuk groen project aan te kondigen. De afgelopen maanden zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met een nieuw project: het planten van bomen in Nederland. Door te zoeken naar een aanpak waarmee we de CO2-absorptie zo hoog mogelijk maken, willen we samen met onze partners op een praktische en direct manier invloed hebben op het vergroenen van Nederland.

Het aanplanten van bossen is in Nederland echter complexer dan je zou denken. Want er komt nogal wat bij kijken. Gaan we voor landbouwgrond? Hoe zit het met bestemmingsplannen? In welke provincie kun je het snelst beginnen? Wat doen we met risico’s van XTC-dumping of aansprakelijkheid in onze ‘Ecoteersbossen’?

Veel onderzoek nodig om bomen te planten

Gelukkig heeft Dr. Rosalie Koolhoven ervoor gezorgd dat studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen voor het vak Recht, ICT en de Circulaire Economie onderzoek hebben gedaan naar de juiste aanpak. Veel vragen zijn inmiddels beantwoord en wij hebben een tijdlijn kunnen maken voor ons eerste grote project. Toch kunnen we niet wachten om te beginnen.

Dus weet jij met wie we in contact moeten komen om dit proces te versnellen of heb jij een alternatief waardoor we vast ergens kunnen beginnen? Wij staan voor alles open. Op de voorwaarde dat, als we planten, de bomen blijven staan. 

Wil je meer weten over het vergroeningsproject of ons hier zelfs bij helpen? Neem dan contact op via rebecca@ecoteers.nl of bekijk onderstaande presentatie van onze plannen voor meer uitleg!