Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De verwarmingswereld ziet er steeds groener uit. Zo zijn zonnepanelen en warmtepompen al goede bijdragen aan deze markt. Ook zijn er elektrische radiatoren die duurzame voordelen hebben.  Een elektrische radiator werkt op elektriciteit en kan op die manier efficiënt en energiezuinig jouw huis verwarmen. Ideaal om duurzaam met jouw portemonnee en het milieu om te gaan!

Van Gas naar Elektriciteit

Hoewel Nederlandse woningen nog vaak worden verwarmd door gas, en dit niet echt milieuvriendelijk is, heeft de overheid besloten om in 2030 zoveel mogelijk van het gas af te gaan. Dit is beter voor het milieu, maar ook de Groningse aardbevingen kunnen hierdoor worden verminderd. Ook zal de prijs van gas in de toekomst flink stijgen, waardoor het dus ook voor de portemonnee minder duurzaam wordt. Prijs van elektriciteit zal daarentegen sterk afnemen. Dit laat noodzaak zien om groenere oplossingen te vinden, zoals de aanschaf van een elektrische radiator.

Groene Energie: Elektriciteit

Energiebronnen zoals wind- en zonne-energie worden steeds populairder en voordeliger. Zij vormen dan ook mooie alternatieven voor vervuilende, fossiele brandstoffen. Zonne-energie, wat gewonnen wordt door zonnepanelen, wordt omgezet in elektriciteit. Deze elektriciteit zal in de loop der jaren steeds meer uit milieuvriendelijke bronnen voortkomen. Hierdoor is elektrische radiator een kost-effectieve en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. Daarbij is er ook geen uitstoot van schadelijke stoffen, wat bijdraagt aan een schonere binnenlucht en vermindering van stoffen zoals koolmonoxide.

Kosten Besparen

Het gerucht hangt dat elektrische verwarming erg duur is. Echter is dit een van de voordeligste (aanschaf) en duurzaamste oplossingen om een huis te verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan de gasrekening die niet meer van toepassing is met deze elektrische radiator. Al helemaal wanneer er een aantal zonnepanelen op het dak liggen! Daarbij zijn er ook mooie aanbiedingen voor elektrische radiatoren.

elektrische radiator bij radiator-outlet

Flexibiliteit en Installatie

Naast duurzaamheid is het ook praktisch dat de elektrische radiator overal in huis kan worden opgehangen, als er maar een stopcontact in de buurt is. Een ouderwetse kachel is bijvoorbeeld afhankelijk van een rookgasafvoer, waardoor je wordt beperkt met de locatie van je warmtebron. Met het gebruik van de elektrische radiator is er dus weer een zorg minder. Ook hoeven er geen infrastructuurwijzigingen te worden gedaan. Een partij waarbij je zeker weet dat deze installatie zorgeloos verloopt is Radiator-Outlet. Hier kun je mooie, betaalbare, maar vooral hele goede radiatoren aanschaffen en laten plaatsen door de erkende loodgieters waarmee ze samenwerken.

Stijlvol en Veilig in Gebruik

Tegenwoordig zijn er prachtige designs van radiatoren Alle soorten en maten kunnen gekozen worden, of je nu in een kasteel of een knus huisje woont. En de elektrische verwaming in de badkamer tot in de keuken, het is altijd mogelijk om een mooi plekjte te vinden.

Een groot bijkomend voordeel is de veiligheid die de elektrische radiator met zich meebrengt. Zo kan een gaslek wel vergeten worden, hebben de meeste elektrische panelen overhittingsbescherming en hoef je niet in aanraking te komen met gevaarlijke brandstoffen. Ten slotte is deze elektrische radiator onderhoudsvrij, ideaal dus! Er zijn momenteel wel gevaarlijk scherpe prijzen voor elektrische radiatoren. Niet te missen dus.

Conclusie

Er is een duidelijke shift naar het gebruiken van fossiele naar duurzame brandstoffen. De kosteffectieve elektrische verwarming is hier het perfecte voorbeeld van. Door zijn talloze kleuren, maten en vormen is het een stijlvolle oplossing. Bij Radiator-Outlet laat je moeiteloos de radiator monteren die daarna jaren mee zal gaan. Zo kun jij bijdragen aan een groenere toekomst.

Wil je meer weten over hoe je jouw huis verder kunt verduurzamen? Lees dan dit artikel over zonne-energie en thuisbatterijen.