Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Als het gaat om duurzame trends dan is het elektrisch rijden daar zeker één van, maar is er ook een manier om elektrisch rijden nog duurzamer te maken? Want hoe duurzamer je kunt rijden hoe beter dat is uiteraard. Daarnaast gaat de mogelijke verduurzaming van het elektrisch rijden, ook nog in combinatie met extra comfort. Het is dus eigenlijk een ideale uitkomst. Ben je benieuwd hoe je elektrisch rijden nog duurzamer kunt maken? Lees dan deze blog. 

Het rijden van een elektrische auto

Een elektrische auto zelf is natuurlijk al een grote stap richting een duurzame samenleving. Dit heeft er mee te maken dat stroom minder uitstoot heeft dan de verbranding van brandstof. Daarnaast is stroom ook makkelijk op te wekken op een duurzame manier, het verkrijgen van olie daarentegen niet echt. Naast de ecologische voordelen is het elektrisch rijden ook nog eens goedkoper dan het rijden op brandstof, alleen de instapprijs voor een elektrische auto ligt wel een stuk hoger.  

Het opladen van de elektrische auto 

Voordat we het gaan hebben over het verduurzamen van het elektrisch rijden, gaan we het eerst hebben over de beste manier van het opladen van de elektrische auto. Want wanneer je de auto aan de lader hangt, kan het bij een snellader al snel 45 minuten duren voordat de auto vol is. Het zou zonde van de tijd zijn om elke keer te moeten wachten totdat de auto vol is. Daarnaast is het ook nog de duurste manier van het opladen van de auto. Daarom kun je het best een laadpaal thuis nemen zodat het laden van de auto makkelijker is en goedkoper. Je kunt namelijk de auto aan de lader hangen wanneer je thuis komt, zodat de accu weer vol is voor wanneer je weer weg gaat. Daarnaast is de stroom thuis ook een stuk goedkoper dan de stroom uit een laadstation. Ook biedt het thuisladen de mogelijkheid tot extra verduurzaming.   

Het verduurzamen van elektrisch rijden

Wanneer je een laadpaal thuis hebt staan, kun je het laden van de elektrische auto verduurzamen. Dit doe je door het opwekken van je eigen groene stroom. Deze groene stroom kun je opwekken met behulp van zonnepanelen. Deze bieden de mogelijkheid om te laden op zonnecellen. Dus mocht je het maximale willen halen als het gaat om duurzaam rijden, dan kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te nemen. Naast dat deze helpen bij duurzaam rijden helpen zonnepanelen ook bij een duurzamer huishouden, waardoor het nog interessanter wordt.