Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Na een eenzame dag thuiswerken kwam het drie minuten lange applaus voor veel mensen als aangename doorbreking van de stilte. Men deed dit uit waardering voor het harde en belangrijke werk dat alle hulpverleners in de zorg op dit moment verrichten. Hieronder een van de vele video’s (deze opname is gemaakt in Amsterdam).

Grote opdracht voor de zorg

De zorg staat misschien wel voor één van de grootste uitdagingen in de geschiedenis. Niet alleen zal de werkdruk de komende tijd vergroten, maar ook is het voor het zorgpersoneel niet mogelijk om thuis te blijven. Het stijgende aantal opnames in het ziekenhuis zal de druk op de ziekenhuizen enorm doen toenemen. Door het gebaar van vanavond toont iedereen aan dat zij er niet alleen voor staan. Maar hier hoeft het niet bij te blijven. Er zijn verschillende manieren waarop je kan helpen:

  1. Geef je op als vrijwilliger via deze link. Het is een mogelijkheid om te helpen in het ziekenhuis, maar je kunt ook op andere gebieden hulp verlenen (bijvoorbeeld door te helpen met de boodschappen of de hond uit te laten).
  2. Verlicht het werk voor de mensen die werken in de zorg.
  3. Werk vanuit huis om verdere besmettingen te voorkomen.

Crisis haalt het beste in mensen naar boven

De schrik zit er goed in en de maatregelen in heel de wereld hebben verregaande consequenties. Doordat het vorige maand nog ver weg was zagen velen het nog niet als dezelfde dreiging zoals ze dit nu zien. Het is hartverwarmend om te zien dat veel oud-verpleegkundigen zich aanmelden om te helpen in deze crisis. Door de mogelijke overbelasting van de zorg is het van groot belang dat de maatregelen worden nageleefd.

Zoals we onder meer uit dit mooie gebaar kunnen zien, kan een crisis zoals deze ook het goede in mensen naar boven halen. Deze crisis kan iedereen de tijd geven om te evalueren wat er echt belangrijk is, en het zou voor een nieuwe start kunnen zorgen voor sommigen. Wij hopen dat iedereen deze dagen goed door komt en dat de helden in de zorg slagen in hun missie. Stay safe!