Search
Close this search box.
Search
Close this search box.


Niks is fijner dan je huis en tuin een beetje opfleuren tijdens deze donkere herfstdagen. We zijn tijdens deze donkere herfstdagen immers veel thuis, dus wel zo fijn om er dan iets gezelligs van te maken.  Een manier om dat te doen is door groen in huis te halen, door bijvoorbeeld kamerplanten te kopen of bomen te plaatsen. Naast dat planten echte eyecatchers kunnen zijn, beschikken planten ook over de fantastische eigenschap dat ze de lucht zuiveren en zuurstof aanmaken.

Waarom groen in huis?


Planten zijn niet alleen hip, maar ook super goed voor je gezondheid. Planten zetten koolstofdioxide namelijk om in zuurstof. Daarnaast is uit een studie van NASA gebleken dat planten de lucht zuiveren van verschillende giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde, trichloroethylene, xyleen, tolueen en ammonia. Allerlei stoffen die in huishoudens kunnen voorkomen. Daarnaast verhogen planten in huis de luchtvochtigheid. 

Hogere concentratie

Dit alles maakt dat mensen met veel planten in huis vaak gelukkiger en gezonder zijn. Doordat de planten de lucht schoonhouden, rapporteren mensen met planten in huis vaan hogere concentratie en minder stress. Een Japanse studie deed hier onderzoek naar en wat blijkt? Dat klopt! Uit het onderzoek is gebleken dat het cortisol gehalte (je stresshormoon)  lager werd van een groene omgeving, zoals bijvoorbeeld in bosrijke gebieden of in een huiskamer vol met kamerplanten.

olijfboom
Olijfboom van DayDiscounter.nl

Olijfboom van DayDiscounter.nl 

Wil jij ook deze winter wat groen behouden in je huis of tuin? Dan raden wij deze winterharde olijfboom van Daydiscounter.nl aan. Olijfbomen zie je nog niet vaak in Nederland, maar deze bomen hebben een aantal bijzondere eigenschappen. Al duizenden jaren wordt de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig is de olijfboom herontdekt als een gezondheids herstellende, antivirale en antibacteriële ‘zegening voor de mens’. 

Zo kennen de olijfbladeren maar liefst 12  hoge antioxidante, die bijvoorbeeld werken tegen een hoog cholesterol of een hoge bloeddruk. Ook kan met olijfblad kan het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 worden verlaagd. 

Wil je meer lezen over de olijfboom van DayDiscounter.nl? Lees dan hier verder.