Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Een bezoekje aan het spirituele centrum The Conscious Club zorgt niet alleen voor een moment van innerlijke rust, maar inspireert ook tot klimaatvriendelijk ondernemen. Deze duurzame meditatie- en yogastudio in Amsterdam bevindt zich namelijk in het eerste klimaatneutrale pand van de stad. Dit maakt deze mindfulness-hotspot een unieke plek voor een versterkte connectie met jezelf én de planeet. 

De duurzame yogastudio van binnen.

Een klimaatneutraal grachtenpand

Al dateert de constructie van het pand uit de zeventiende eeuw, de elektriciteit tot aan de decoraties zijn duurzaam. Door middel van zonnepanelen is er zowel elektriciteit als verwarming. Een energiezuinige boiler draait tijdens de winterse dagen voor wat extra warmte. Het pand is honderd procent zelfvoorzienend en daar zijn de eigenaren van dit duurzame Amsterdamse spirituele centrum trots op.

Het eerste klimaatneutrale grachtenpand van Amsterdam.

Ook de vloeren, muren en ornamenten bestaan uit natuurlijke en organische materialen. Op de website van The Conscious Club wordt beweerd dat het gebruik van natuurlijke producten niet alleen goed is voor het klimaat, maar dat het de gezondheid ook bevordert.

De natuurlijke vloer op basis van zandcement, gepolijst met een wax bestaande uit o.a. lijnzaad en soja, draagt hieraan bij. Ook de muren zijn gezond: een dikke laag klei met een laag lijnzaadolieverf omsluieren de historische tegels. 

In dit duurzame spirituele centrum is de plant hét wondermiddel

In de mindfulness- en yogastudio op de begane grond bevindt zich een muur bedekt met groen. Tijdens een typische yogales staat de docent voor de begroeide wand waardoor beoefenaars er gehypnotiseerd in wegdromen. Volgens de oprichtsters van The Conscious Club, Elizabeth Plokker en Charon Tolhuisen, zijn planten veel meer dan alleen fraaie decoratie. Planten zetten vervuilde of zelfs giftige stoffen om in zuurstof, en dit zorgt voor verminderde moeheid, hoofdpijn en stress. Daarnaast worden de creativiteit en productiviteit geboost en dit zorgt voor luchtige en inspirerende ruimtes.

De begroeide muur.

Ook beschikt deze duurzame yogastudio over een barretje waar men geheel plantaardige en huisgemaakte snacks en drankjes kan kopen. Na een rustgevende yogales is dit natuurlijk ideaal. Maar ook niet-yoga’ers zijn welkom voor een kop thee. De studio beschikt over vele informatiehoekjes en foldertjes waar men kan lezen over de huidige situatie omtrent de planeet. Men loopt dit duurzame spirituele centrum op de Lauriergracht in Amsterdam gegarandeerd uit met een gegroeid bewustzijn over de problematische staat van de planeet: vandaar ‘The Conscious Club’. Want de oprichtsters weten heel goed dat van bewustzijn actie komt, en van actie uiteindelijk verandering.

Kaartjes met informatie over klimaatverandering en vervuiling in de yogastudio.

Wil je meer lezen over klimaatneutrale gebouwen? Klik hier om te lezen over een bijzonder klimaatneutraal hotel in Amsterdam!