Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bij het kopen van nieuwe schoonmaakmiddelen is het vermijden van plastic verpakkingen soms een hels karwei. Of het nu gaat om sponzen, handzeep of badkamerproducten: plastic is nog steeds vaak de way to go. YouSea probeert hier met navulbare aluminium verpakkingen verandering in te brengen en schoonmaakmiddel zonder plastic de toekomst te maken. Hoe ze dat doen? Dat lees je hier!

Plastic gebruik terugdringen

Dat we ons plasticgebruik drastisch moeten verminderen, blijkt wel uit de verschillende nieuwsberichten die mededelen dat er weer plasticdeeltjes zijn aangetroffen op onverwachte plekken. Zo horen we dikwijls over chemicaliën uit plastic die worden teruggevonden dolfijnen, nieuwe stranden die bezaaid liggen met plastic afval, of zelfs over de grote hoeveelheden plasticdeeltjes die mensen tegenwoordig binnen krijgen. Hoewel we tegenwoordig overspoeld worden met deze berichten, wordt er wereldwijd slechts maar 5% van het geproduceerde plastic gerecycled. In Nederland doen we het gelukkig iets beter; zo’n 50% van het plastic wordt gerecycled in ons land. 

Schoonmaakmiddel zonder plastic: de beste alternatieven op plastic verpakkingen

Hoewel we met het recyclen van plastic een stap in de goede richting nemen, is het geen échte oplossing voor het probleem. Bij het recyclen, wordt er immers vaak ingeleverd op de kwaliteit, waardoor een plastic verpakking niet altijd opnieuw als grondstof kan dienen voor hetzelfde product. Hierdoor zal recyclen nooit de ultieme oplossing bieden. Wat deze oplossing dan wel is? Hergebruik en het zoeken naar alternatieven verpakkingsmaterialen. 

Schoonmaken zonder schuldgevoel

We gaan weer even terug naar de schoonmaakmiddelen, want welke opties heb je als je je huis schoon wilt krijgen (en houden) zonder iedere maand weer bulken met plastic in huis te halen? 

Een goede vervanger voor de moderne zeeppompjes is de ouderwetse handzeep. Hiermee zijn je handen binnen enkele seconden schoon, zonder dat er een gram van plastic bij komt kijken. Gaat je voorkeur toch uit naar een vloeibare variant? Dan vind je bij YouSea een slimme oplossing, een hervulbare keramieken zeeppomp! Je vult het zeepdispenser met wat water, doet de eco tabs erbij, schudt even, en voilà: je handzeep is klaar voor gebruik. Deze methode zorgt er niet alleen voor dat plastic geëlimineerd wordt, maar ook dat er veel minder transport nodig is, en het milieu dus gespaard wordt. De eco tabs zijn namelijk geconcentreerd, waardoor er niet onnodig water vervoerd hoeft te worden, wat wel het geval is bij reguliere vloeibare zeep. 

Deze slimme methode is niet alleen toe te passen voor handzeep, maar ook voor keukenreinigers, sanitairreinigers en interieurreinigers. Staat de voorjaarsschoonmaak ook al genoteerd in jouw agenda? Overweeg dan te kiezen voor deze plasticvrije producten, met het starterspakket ben je helemaal klaar voor de grote schoonmaak!